Najnovije

SVETSKI MEDIJI BRUJE: LAVROV OTKRIVA - Da li će Amerikanci ipak napasti Venecuelu?!

Državni sekretar Majk Pompeo krenuo je na četvorodnevni put u Evropu radi razgovora sa evropskim i ruskim kolegama o pitanjima koja se kreću od arktičke sigurnosti do krize u Venecueli. Nema mogućnosti bilo kakve vojne intervencije u Venecueli, izjavio je u ponedeljak ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.

Majk Pompeo, Nikolas Maduro i Sergej Lavrov (Foto: Jutjub)

- Mi smo protiv neprijateljstava bilo gde i protiv kršenja međunarodnog prava, upotreba sile može biti odobrena samo od strane Saveta bezbednosti UN ili se sila može koristiti kao odgovor na agresiju protiv suverene države. Ništa od toga nije viđeno u Venecueli ni u jednoj varijanti - izjavio je Lavrov nakon razgovora sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom u finskom gradu Rovaniemiju.

Lavrovov govor dolazi nakon razgovora sa državnim sekretarom Majkom Pompeom ranije tog dana. Dvojica visokih zvaničnika održali su razgovore lice u lice na marginama sastanka Arktičkog saveta. Pompeo je u ponedeljak doputovao u Rovaniemi u Finskoj, kako bi učestvovao na ministarskom sastanku Arktičkog saveta i održao veliki govor o američkoj politici u regionu.

Srušio se “Bombarder Čelendžer 601”. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA