Najnovije

"ČUVAJTE STRAŽU, UBIĆEMO ARKANA" Jezivi iskaz koji opisuje kako su likvidirali Ražnatovića: "Biće posla, bićeš zadovoljan novčanom naknadom"

Zoran Nikolić zvani Pegla bio je jedan od okrivljen u slučaju ubistva Željka Ražnatovića Arkana (48), bivšeg komandanta Srpske dobrovoljačke garde.

Arkan (Foto: Jutjub)

On je najpre sve priznao i do detalja opisao kako su 15. januara 2000. u beogradskom hotelu "Interkontinental" ubijeni Ražnatović i njegovi prijatelji Milenko Mandić Manda (44) i Dragan Garić (47), da bi onda sve porekao iz straha i tvrdio da mu je iskaz bio iznuđen.

Iako je u međuvremenu umro od side u Okružnom zatvoru u Beogradu, njegov iskaz bio je jedan od ključnih dokaza, na osnovu kojih su njegovi saučesnici u zločinu Dobrosav Gavrić, Milan Miki Đuričić i Dragan Nikolić Gagi osuđeni na višedecenijsku robiju.

Tvrdio da je nevin

U dokumentima do kojih je Srpski telegraf ekskluzivno došao navodi se i Nikolićev iskaz od 8. marta 2000, u kojem je on tvrdio da je nevin i ponavljao: "Ima boga, biću pušten na slobodu."

- Poslednjih 10-12 godina bio sam Gagijev telohranitelj. Dve, tri nedelje pre ubistva Arkana bio sam kod Gagija u stanu na Novom Beogradu i tad mi je rekao: "Biće posla, bićeš zadovoljan novčanom naknadom. Nemoj ništa da pitaš i ne raspituj se mnogo, bićeš blagovremeno obavešten. Za tebe nije ništa strašno, nemoj da pametuješ." Gagi je rekao da će biti likvidiran komandant, a da je moj zadatak da čuvam stražu i upozorim ih ako neko naiđe - izjavio je Nikolić.

On je dodao da ga je kobnog dana pozvao Gagi i rekao mu da njegovu sestru od tetke odveze u Bogatić. U Beograd se vratio oko 16 sati i otišao u stan koji su iznajmili Đuričić, Gavrić i Nikolić.

Zakopao ključeve

- Gagi mi je rekao da je došao taj dan! Moj zadatak je bio da golfom odvezem Gavrića, dok će iza nas opel kalibrom ići Gagi i Miki. Potom je trebalo da stojim ispred hotela i javim Gagiju ako naiđe policija. NJih trojica su ušla u hotel, a Gagi me je pozvao i pitao: "Da li je sve pod kontrolom? Akcija treba da počne." Začula se pucnjava, a onda sam video Gavrića kako puzi po tlu, kao da umire. Ubacili smo ga u golf i odvezli se ka bazenu 11. april na Novom Beogradu - ispričao je Nikolić.

On je objasnio da su Đuričić i Nikolić ranjenog Gavrića preneli u drugi auto.

- Gagi mi je rekao da odvezem golf do njegove zgrade, dam ključeve, saobraćajnu i krvavu presvlaku s mesta suvozača njegovom bratu. Na kraju smo presvlake bacili, a ključeve zakopali na placu - rekao je Zoran Nikolić.

Pobegao kod strica

-Zoran Nikolić dva dana posle zločina pobegao od kuće

-jednu noć spavao kod prijatelja od koga je kupio pištolj

-onda se sedam dana krio kod drugog čoveka

-potom otišao na 20 dana kod ženinog sestrića u Smederevo

-danima se krio kod rođaka u Aleksincu i Nišu

-uhapšen 5. mart 2000. kod strica u Beloj Palanci.

Svi su bili naoružani

Zoran Nikolić izjavio je da je na dan Arkanovog ubistva video da je Gavrić za pojasom imao pištolj.

- Oružje je imao i Gagi, a kod Mikija pištolj nisam video. Međutim, on je uvek nosio pištolj sa sobom - rekao je Nikolić na saslušanju.

Jorga i Gagi ispred zgrade

Dan posle likvidacije u "Interkontinentalu", Dragan Nikolić Gagi pozvao je telohranitelja Zorana i u šiframa mu rekao da se nađu ispred jedne zgrade.

- Čekali su me Branko Jevtović Jorga i Gagi. Odvezao sam ih do pijace na Novom Beogradu, gde je Jorga izašao, a nas dvojica smo otišli u "Mekdonalds" da jedemo. Gagi je onda izašao, video sam ga da ulazi u vozilo, a onda me je pozvao telefonom i rekao mi da idem kući - izjavio je Nikolić.

Teroristi opet napali Hmejmim, zvog dva sistema nisu imali šanse. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA