Najnovije

DAČIĆ: Nema ništa od prizanja Kosova, ne pristajemo na ultimatume

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio da je Srbija navikla na pritiske i da "od tog posla" kada je reč o priznanju Kosova nema ništa.

Dačić (Foto: Jutjub)

Ministar Dačić ne očekuje značajnije pomake u rešavanju problema KiM na samitu u Parizu 1. jula koji organizuju Angela Merkel i Emanuel Makron, očekuje dalje pritiske.

- Ipak, na priznanje Kosova neće pristati ni predsednik Vučić, ni ova vlast - kaže on i podseća da Kosmet neće biti priznat bez dogovora i bez kompromisa.

Dačić navodi da je veoma bitno da se Makron i Merkel bave temom KiM, te da su oni su tu da pomognu da se odblokira dijalog, ali skreće pažnju na gotovo iracionalno ponašanje Prištine.

- Na kakav tretman je navikao Haradinaj i Priština najbolje se vidi kada Mogerinijeva koja predstavlja EU , zatim Merkelova kao najjača ekonomija u Evropi, Francuska kao stalna članica Saveta bezbednosti, kada SAD administracija i Tramp pošalje pismo Haradinaju, a oni odbiju da ukinu takse i veruju da treba da teraju svoju priču - napominje ministar.

Dačić je, pak, uveren da Haradinaju i ostalima to prolazi na unutrašnjem planu, ali ističe da u međunarodnoj zajednici sve ima svoje granice. 

"Oni naravno da imaju podršku onima koji su pomagali da se oni stvore, ali i ta podrška ima svoje granice. Ima svoje crvene linije - kaže Dačić i dodaje:

- Ako je Haradinaj jači od svih njih, nema nikakvih problema, što se nas tiče mi sigurno nećemo prihvatiti te ultimatume. Spremni smo za nastavak dijaloga, jer mislimo da je to jedino razumno i racionalno i hvala svima koji pomažu - poručuje ministar Ivica Dačić.

Strane službe su formirale “paralelnu državu” u srcu Srbije! Šta će se dogoditi pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA