Najnovije

KOMANDANT NATO-a KAO DA JE S' KRUŠKE PAO : Fogo, seti se gde ste i kada izvršili prvu agresiju, pa onda pričaj!

Komandant Zajedničke komande NATO admiral DŽejms Fogo izjavio je u Sarajevu da Alijansa očekuje od vlasti BiH Prvi godišnji nacionalni program (GNP) za aktivaciju Akcionog plana za članstvo (MAP), poručivši da "ne vidi razlog zašto ne žele svi u BiH da budu deo NATO".

Komandant NATO snaga DŽejms Fogo (Foto: Jutjub)

Navodi se da je Fogo uveravao sagovornike da ulazak u Alijansu znači "sigurnost i ekonomski napredak" i izneo tvrdnje da je Republika Srpska promenila stav i od zagovornika postala protivnik NATO.

- U potpunosti podržavam GNP i želim da ga dostavimo Briselu, kao što želi i generalni sekretar NATO. Kada se to desi dobićete stabilnost i sigurnost i poboljšaćete oružane snage, koje će voditi ekonomskom prosperitetu - kazao je Fogo.

- Admiral Fogo je naglasio potrebu nastavka reformskih procesa u BiH i iskazao opredeljenost Komande NATO-a u Napulju da putem Štaba NATO-a u Sarajevu nastavi pružati podršku odbrambenom sektoru u BiH u cilju napretka Bosne i Hercegovine na putu evroatlantskih integracija, dodavši da je podnošenje ANAP-a investicija u sigurnost i ekonomski prosperitet Bosne i Hercegovine - navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane državne zajednice Republike Srpske i Federacije BiH (BiH).

Prva NATO agresija u istoriji ove organizacije bila je na Republiku Srpsku 1995. godine.

Ramuš Haradinaj ponovo preti. Pogledajte OVDE šta je poručio.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA