Najnovije

OSVETA ZA HMEJMIM! GORI I NEBO I ZEMLJA! Ruski bombarderi razbijaju rovove, bunkere, komandu HTŠ-a u Idlibu! (VIDEO)

Pokušaj bombardovanja ruske vazduhoplovne baze Hmejmim od strane džihadista Hadžat Tahrir al-Šama nije prošao onako kako su teroristi planirali, jer je ruska protivvazdušna odbrana uspela da uništi sve napadačke avione.

Poletanje ruskog aviona (Foto: Jutjub)

Nakon pokušaja napada džihadista bespilotnim letelicama na vazdušnu bazu Hmejmim u blizini obalnog grada DŽableha, Sirijska arapska vojska (SAA) i njihovi ruski saveznici pokrenuli su snažan napad u kome su devastirani položaji Hadžat Tahrir al-Šama u severoistočnoj Latakiji.

Prema vojnom izvoru, u blizini grada Salme, 42. brigada Sirijske arapske vojske Četvrte oklopne divizije započela je napad ispaljivanjem mnoštva raketa domaćeg sistema “Golan-1000” prema džihadističkom uporištu Kabani.

Ubrzo nakon što je 42. brigada počela napad, rusko ratno vazduhoplovstvo se pridružilo napadu pokretanjem nekoliko vazdušnih napada na vrhove brda u Kabanima; uspeli su da pogode više ciljeva džihadista, uključujući i komandno-kontrolne centre Hadžat Tahrir al-Šama.

Zajednički rusko-sirijski napad navodno je naneo tešku štetu u redovima džihadističke grupe, dok je istovremeno uništio mnoge njihove instalacije. Ovaj zajednički napad ruskih i sirijskih snaga bio je i odmazda (odgovor na bombardovanje Hmejmima) i početak operacije čišćenja ključnog planinskog vrha Kabani. Očekuje se da će sirijska vojska u narednim danima napasti Kabani dok se kreću prema DŽisr al-Šuguru.

Talačka kriza u Francuskoj. Pogledajte OVDE šta se dešava.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA