Najnovije

SRBIJA KUPILA UBICU APAČA I AVIONA A-10! Novi čuvar srpskog neba " Pancir S-1", stiže u Srbiju

Na vojnoj paradi u Nišu u petak mogao bi da bude predstavljen ruski PVO raketni sistem „Pancir S1“. Tu mogućnost je, kako nezvanično saznanje, najavio i novinar Miroslav Lazanski.

Lazanski i Pancir S (Foto: RIA/ Pravda)

I iz vrha države je nagovešteno da u Srbiju na Dan pobede nad fašizmom stiže novo oružje iz Rusije, a predsednik Aleksandar Vučić je rekao da se radi o „posebnoj poslastici“.

Da Srbija od Rusije kupuje „pancir“  objavljeno je još prošle godine, a naše informacije su bile da će ovaj PVO sistem biti otpremljen za našu zemlju sredinom ove godine.

Sada se, evo, sve glasnije spekuliše da bi moćni raketni sistem „Pancir“ mogao da ima svoju srpsku premijeru u petak u Nišu. Ukoliko bi se ove najave ispostavile kao tačne, Srbija bi postala jedina zemlja u ovom delu Evrope koja će imati tako moćno oružje.

Prema informacijama Sputnjika, Vlada Srbije je već odvojila novac za „Pancir“ koji se nabavlja po najpovoljnijim mogućim uslovima.

To je PVO sistem koji je ruski predsednik Vladimir Putin preporučio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću tokom vojne parade na Crvenom trgu u maju prošle godine. Vojni eksperti i mediji „Pancir“ nazivaju — ubicom „apača“ i aviona A-10.

Hibridni protivavionski sistem „Pancir S1“, uključuje protivavionske projektile i protivavionske topove, stvoren je kako bi se pružila direktna podrška trupama na terenu, ali i protivavionskim sistemima velikog dometa kao što su S-300 i S-400.

Reč je o mogućnom sistemu za odbranu od aviona, helikoptera, krstarećih raketa i bespilotnih letelica. Ruska armija je „pancire“ rasporedila u Siriji, gde su se odlično pokazali u borbenim uslovima, odbijajući nekoliko masovnih napada bespilotnih letelica na rusku bazu „Hmejmim“.

Strane službe su formirale “paralelnu državu” u srcu Srbije! Šta će se dogoditi pročitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA