Najnovije

BRITANCI STOJE IZA ŠIPTARSKG NASRTAJA NA SRBIJU PRIČOM O GENOCIDU: Navodni masakr i silovanja skuvani u Londonu!

Albanci sa Kosova ponovo su pokrenuli priču o navodnom genocidu Srba nad albanskim stanovništvom, u periodu od 1998. do 1999. godine, čime se još jednom otvara stara tema - Račak!

Ilustracija (Foto: Sinhua/ Pravda)

Kako se saznaje iz dobro obaveštenih diplomatskih izvora pokretanje teme sa "genocidom" nad Albancima, silovanjem i taksama zakuvala je kuhinja iz Londona.

- Cilj je optužiti Srbe po svim poljima. Ponovo će biti pokrenut slučaj Račak, a Albance nezanima ni činjenica da je taj slučaj odavno raskrinkan - kaže izvor za jedan beogradski medij i dodaje:

- Albanci rade sve po planu. Vojska, Platforma o dijalogu, takse, priča o silovanju 20.000 Albanki, proširenje ovlašćenja Specijalnog suda u Prištini i na Srbe, a evo sada i priča o genocidu. Krajnji cilj je naravno usvajanje Rezolucije u UN, a ako se to dogodi onda tu etiketu sa Srba niko neće skinuti. Znate kada nešto prođe kroz zvanične dokumente UN, za 200. godina ljudi koji budu izučavali istoriju moći će samo da vide da su ovde živeli zveri i ubice, jer neće biti nikoga da suprotno kaže. To nije dobro.

Podsetimo slučaj Račak se odnosi na oružani sukob između srpske policije i pobunjenih Albanaca tokom policijske akcije 15. januara 1999. u kosovsko-metohijskom selu Račak, kao i za istražna i politička događanja koje je izazvao.

O akciji srpske policije postoje stavovi, s jedne strane prevashodno zasnovani na izjavama Vilijama Vokera, u to vreme šefa Kosovske verifikacione misije (KVM) OEBS, da je srpska policija, uz podršku Vojske Jugoslavije (VJ), izvršila masakr nad nedužnim civilima albanske nacionalnosti.

Drugu grupu čine stavovi o tome da je to bila legitimna 
antiteroristička akcija policije protiv naoružanih pripadnika tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) koja je politički iskorišćena kao povod da se iskonstruišu navodi o masakru civila u cilju stvaranja legitimiteta za NATO bombardovanje SRJ.

U zavisnosti od stava, slučaj se karakteriše kao "Masakr u Račku", kao "Incident u Račku" ili kao "Obmana Račak".

Slučaj Račak je bio prekretnica koja je poslužila kao argument usmeren protiv SR Jugoslavije, i kao „legalno pokriće za početak rata“ (NATO intervencije protiv SRJ).

Da je Račak zaista aktuelizovan potvrdio je i ministar diplomatije tzv Kosova Bedžet pacoli koji je izjavio da će proglasiti nepoželjnom osobom svakoga ko "negira Račak i druge zločine".

Da je sve deo smišljenog plana Zapada, smatra i šef srpske diplomatije Ivica Dačić koji je u izjavi za jedan beogradski medij rekao da su na Kosovu genocid počinili samo Haradinaj, Tači i teroristi OVK, te da Zapad na to ćuti zato što je su i nova rezolucija i platforma za pregovore s Beogradom iz kuhinje Zapada.

Advokat Toma Fila je tako rekao da je Hag odavno zatvorio slučaj Račak, te da za njega niko nije optužen. Prema njegovim rečima, izglasavanje genocida u prištinskoj skupštini jednako je zaludna rabota kao izglasavanje da je Zemlja ravna ploča.

Podsetimo, komisija kosovske skupštine pripremila je nacrt rezolucije u kojoj se od vlasti u Beogradu traži da "prizna genocid koji se na Kosovu i Metohiji dogodio od 1998. do 1999. godine,  da kazni kriminalce i nadoknadi načinjenu štetu"?!

Najnoviji potez albanskih predstavnika na Kosovu nastavak je niza besmislenih akcija, koje su kulminirale uvođenjem ekstremnih taksi na srpsku robu i upornim pokušajima da se svetu progura priča da je tokom sukoba silovano čak 20.000 Albanki, iako nadoknadu prima stotinak žrtava.

Da je ta stvar dobro isplanirana govori i činjenica da je pred Odborom za spoljne poslove Predstavničkog doma SAD pre nekoliko dana govorila Vasfije Krasnići Gudman, žrtva silovanja tokom rata, koje je istakla da Vašington treba da učini više kako bi Srbija bila pozvana na odgovornost za ratne zločine. I pored toga što ni u jednom dokumentu, pa ni u izveštaju posebnog tima UN koji se bavio seksualnim nasiljem tokom rata na KiM, nije naveden tačan broj žrtava, predstavnici Albanaca guraju brojku od 20.000.

Odboru za spoljne poslove obratio se i Pol Vilijams, profesor prava i međunarodnih odnosa, koji je predložio da se nadležnost Specijalnog suda za zločine OVK proširi na Srbe odgovorne za silovanja i seksualne napade tokom rata.

- Nijedna od optužnica protiv počinalaca srpskog režima nije uključivala optužbe za silovanje kao samostalni zločin. Tribunal UN za Jugoslaviju osudio je samo šest počinilaca srpskog režima - primetio je Vilijams.

Kako su Putinovi spacijalci zarobili teroriste OVK pročitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA