Najnovije

ŠTA ĆE SVE MOĆI PVO S-500: Rusi otkrili delić informacija, dovoljno da Amerika bude duboko zabrinuta! (VIDEO)

Ruska vojska bi uskoro trebalo da dobije jedinstven u svetu protivvazdušni raketni sistem S-500 „Prometej“, koji trenutno prolazi završna testiranja, prenosi televizija „Zvezda“.

Moćni ruski PVO (Foto: RIA)

Kako se navodi, S-500 je razvio Vojno-industrijski kompleks Rusije.

„Sistem će značajno prevazilaziti S-400 kada je reč o dometu paljbe. Imaće mogućnost da uništava čak i balističke rakete, i to ne samo operativnog radijusa kao S-400, nego i rakete srednjeg i kratkog dometa“, izjavio je vojni stručnjak Konstantin Sivkov.

Nedavno su uspešno završena poligonska testiranja radarskog sistema i multifunkcionalne stanice — najvažnijih elemenata sistema S-500. Sistem je potvrdio sposobnost rada u bliskom svemiru, gde se nalazi većina vojnih satelita različitih zemalja, a dotle seže i putanja balističkih raketa.

„Faktički, sistem može da puca u svemir i da tamo uništava mete. Trenutno niko na svetu ne poseduje takve sisteme. Kada uđe u sastav naoružanja, zapadne kolege će morati da se zamisle kako da sustignu Rusiju“, uveren je načelnik Centra za strateške situacije Ivan Konovalov.

S-500 „Prometej“ pripada novoj generaciji protivvazdušnih raketnih sistema zemlja—vazduh. To je perspektivni sistem koji je sposoban da uništi balističke rakete, ali i aerodinamične ciljeve — avione, helikoptere i druge vazdušne mete, kao i krstareće rakete.

Sistem može da uništi metu u radijusu do 600 kilometara, a ima mogućnost da detektuje i istovremeno uništi do deset balističkih supersoničnih ciljeva, koji lete brzinom do sedam kilometara u sekundi.

Objavljen razgovor pilota i kontrolora ruskog aviona! Šta se dešavalo pre nego što je avion planuo i odneo 41 život pročitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA