Najnovije

BRUKA CRNOGORSKE DRŽAVE! Svi Srbi proglašeni krivim u slučaju "Državni udar"!

Podgorički Viši sud proglasio je krivim Andriju Mandića i Milana Kneževića u slučaju poznatom kao "Državni udar". Sudija Suzana Mugoša kazala je da su svi koji su obuhvaćeni optužnicom krivi za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora.

Ilustracija (Foto: In4s.net)

- Okrivljeni Andrija Mandić da postupa po upustvima organizatora i pripadnika kriminalne organizacije vrbuje druga lica za pripadnike kriminalne organizacije koja će učestvovati u pripremanju i izvršenju krivičnih dela zbog kojih je kriminalna organizacija stvorena - rekla je sudija Mugoša.

Ranije je jedan od lidera Demokratskog fronta, Milan Knežević, rekao da on i Andrija Mandić izricanje presude neće čekati u sudnici.

- Niti imamo nameru da dajemo legitimitet sudskom veću koje će pročitati naredbu u ime porodice Đukanović - kazao je Knežević.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević. Optužen je i vozač DF-a Mihailo Čađenović.

Specijalni tužilac Saša Čađenović, na kraju iznošenja završnih reči, 28. marta, zatražio je da se Šišmakov i Popov kazne maksimalnom kaznom zatvora.

On je za Kneževića predložio blažu, a za Mandića i Čađenovića strože kazne. Advokati optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora zatražili su oslobađajuće presuda za svoje branjenike.

Oni su kazali da su materijalni dokazi suprotni sa izjavom svedoka saradnika Saše Sinđelića.

Pratite uživo vojnu paradu u Moskvi na linku OVDE.

Izvor: Vjesti.me

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA