Najnovije

ŠIPTARI NAPRAVILI SPISAK NEPOŽELJNIH: Evo kome su sve zabranili ulazak na Kosovo i Metohiju

Privremene institucije iz Prištine saopštile su da su sastavile spisak imena ličnosti i zvaničnika, mahom iz Srbije, ali i drugih zemalja, koje ne mogu da uđu ili borave na KiM, prenose prištinski mediji.

Ramuš Haradinaj (Foto: Jutjub)

Kako se navodi, na podužem spisku "persona non grata" su premijerka Ana Brnabić, zvaničnici UN i pripadnici osoblja misije UNMIK, uključujući Rusa Mihaila Krasnočenkova koga je kosovska policija uhapsila pre nekoliko dana u akciji na severu KiM. 

Kako su naveli u kosovskom Ministarstvu spoljnih poslova, na spisku su imena više desetina osoba, pretežno iz Srbije, koji ne mogu da uđu na teritoriju Kosova, prenosi Koha. 

Politički savetnik ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija, LJiridon Lapaštica, rekao je da se taj spisak povremeno obnavlja "u zavisnosti od razvoja situacije i ponašanja Beograda i srpskih zvaničnika", ali da je odnedavno broj "nepoželjnih" ličnosti povećan.

Na spisku su, kako se navodi u ministarstvu, i Vojislav Šešelj, bivši načelnik Generalštaba VS LJubiša Diković, kao i ministri odbrane i unutrašnjih poslova Srbije.

Da li će sukob svetskih sila početi na Kosmetu, više o tome OVDE.

Izvor: Republika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA