Najnovije

NOVO NAORUŽANJE PRIMEĆENO U SIRIJI: Šta je sistem "Prezident"?!

U operacijama sirijske armije u provinciji Hama angažovane su i ruske Vazdušno-kosmičke snage. Vatrenu podršku prilikom razbijanja terorističkih snaga je pružila grupa udarnih helikoptera Mi-35M. Interesantno je primetiti da su ovi helikopteri opremljeni najnovijim sistemom zaštite „Prezident“. Šta ovaj sistem predstavlja?

Helikopter naoružan sistemom "Prezident" (Foto: jutjub)

Udarni helikopteri Mi-35M na svom trupu imaju odbrambeni kompleks „Prezident-S“. Komleks su razvili inženjeri koncerna “Radioэlektronnыe tehnologii” (KRЭT). U njegovom sastavu se nalaze uređaji koji rade u sinergiji i koji detektuju lasersko ozračenje, zatim lansiranje neprijateljske rakete putem ultra-ljubičastog senzora, stanicu opto-elektronskog ometanja i sistem izbacivanja lažnih toplotnih mamaca. Prema rečima proizvođača, “Prezident-S” je posebno efikasan u ometanju raketa koje se ispaljuju iz lakih prenosnih sistema.

Za njegovu nabavku zainteresovane su mnogobrojne zemlje iz Severne Afrike, Bliskog Istoka i Jugoistočne Azije. Nedavno su ruski mediji objavili informaciju da je sa Egiptom potpisan ugovor oko isporuke sistema zaštite aviona “Prezident-S” ovoj državi.

Modernizovani leteći tenk Mi-35M

Predstavlja duboko modernizaciju udarnog helikoptera Mi-24V/VP sa ciljem unapređenja letno-tehničkih i eksploatacionih karakteristika letelice, kao i značajnog unapređenja napadno-navigacijskog kompleksa koji može da koristi proširen asortiman ubojnog tereta. Ova modifikacija je dobila oznaku Mi-24VM (eksportna verzija Mi-35M)

Helikopter karakteriše savršenija struktura helikopterske elise koja se dobila upotrebom specijalnih kompozitnih materijala na bazi fiberglasa/stakloplastike, a koja je primenjena i u slučaju udarnog helikoptera novije generacije Mi-28N. Zatim, značajno je unapređen i proširen asortiman visoko-preciznog naoružanja, kao i napadno-navigacijski kompleks. Ovi tehnološki postupci su obezbedili i produženje eksploatacionog roka upotrebe helikoptera na period i do 15 godina.

Primenjeni tehnološki postupci u izradi Mi-24VM (Mi-35M), u ukupnom zbiru povećavaju efikasnost same letelice za čak 2h u odnosu na njegovog prethodnika Mi-24/Mi-25 i njegove brojne verzije.

Šta je sirijska vojska uspela da obori, saznajte OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA