Najnovije

Vučić: Odnosi Srbije i Rusije danas najčistiji

U Ambasadi Rusije u Beogradu sinoć je održan prijem povodom Dana Rusije, kojem prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić, srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik i druge zvanice

Vučić i Čepurin (Foto: Jutjub)

Domaćin je bio odlazeći ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

Vučić: Odnosi Srbije i Rusije danas najčistiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je sinoć da su odnosi Srbije i Rusije danas potpuno drugačiji, čisti, najčistiji, uz međusobno poštovanje za šta je, kako je rekao, zaslužan i odlazeći ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin.

Na prijemu povodom Dana državnosti Rusije, predsednik Srbije je zahvalio Čepurinu na doprinosu da odnosi naših dveju zemalja budu otvoreni i iskreni.

"Naši odnosi su danas potpuno drugačiji, mi danas imamo čiste, najčistije odnose, ali ne samo to, mi danas imamo odnose međusobnog poštovanja, razumevanja, rekao bih, iskrene i otvorene", kazao je Vučić.

Na prijemu na kojem se ambasador Čepurin oprostio od sedmogodišnjeg boravka u Beogradu, Vučić mu je zahvalio i što je, kako rekao, za razliku od mnogih "od nas Srba i od nekih od vas Rusa" uvek bio čvrsto na zemlji i uvek dobro razumeo koliko je teška pozicija Republike Srbije.

"Uvek ste dobro razumeli da nismo veliki kao Rusija i da moramo da vodimo realnu i ozbiljnu politiku. Hvala vam na tome, jer to je bila najveća podrška Srbiji i srpskom narodu", kazao je Vučić.

On je izrazio i iskreno zadovoljstvo zbog činjenice da se sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom razvija najbolje i najbliže odnose.

Predsednik je izrazio nadu da će uskoro, kada se zajednički završi velika srpska svetinja Hram Svetog Save ponovo biti u prilici da ugosti velikog prijatelja Rusije i velikog prijatelja Srbije Vladimira Putina.

"Želim vam, srećan praznik veliki dan za Rusiju, a svaki veliki dan za Rusiju važan je i veliki dan i za Srbiju", rekao je predsednik Vučić uz reči "živelo srpsko-rusko prijateljstvo".

Dodik se zahvalio Čepurinu na svemu što je učinio

Predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izrazio je zahvalnost ambasadoru Ruske Federacije Aleksandru Vasiljeviču Čepurinu, na kraju njegove uspešne šestogodišnje diplomatske službe u Republici Srbiji, na svemu što je učinio na jačanju veza između ruskog i srpskog naroda.

"Tokom Vašeg mandata pokazali ste ne samo da ste sjajan poznavalac prilika u Srbiji, nego i u celom regionu. Vaše veliko diplomatsko iskustvo i veštine, kao i Vaš lični angažman, doprineli su širenju istine o položaju Srba na Kosovu i Metohiji i BiH, te će te ostati upamćeni kao istinski prijatelj svih Srba", istakao je Dodik.

Uz iskrene želje za dobro zdravlje i ličnu sreću ambasadora Čepurina i njegove porodice, Dodik je uputio i izraze dubokog poštovanja, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg i srpskog člana Predsjedništva BiH.

Na prijemu su bili i predsednica skupštine Maja Gojković, ministri Aleksandar Vulin, Aleksandar Antić, Nenad Popović, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, gradonacelnik Beograda Zoran Radojicić, patrijarh Irinej, kao i predstavnici diplomatskog kora, javnog i kulturnog života Srbije.

Kako je Evropska Unija priznala postojanje Velike Albanije pročitajte OVDE

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA