Najnovije

MANDIĆ OGOLIO MILA: Đukanović je sastavni deo velikoalbanskog državnog projekta!

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je da je predsednik Crne Gore Milo Đukanović nastavio sa antisrpskom politikom i pružanjem snažne podrške tzv. državi Kosovo.

Andrija Mandić (Foto: Jutjub)

Mandić je u Podgorici izjavio je da najava Mila Đukanovića da će raditi na obnovi crnogorske autokefalne crkve predstavlja nastavak antisrpske politike crnogorskog režima.

Ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici počeo je Trojičindanski sabor na kojem će biti izražen protest protiv usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti, koji je usvojila crnogorska vlada.

"Na saboru želimo da pružimo podršku našim episkopima, sveštenstvu, da zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom kojoj pripadamo pošaljemo poruku crnogorskom režimu i Milu Đukanoviću koji je najavio obračun s našom Crkvom kroz formu navodnog obnavljanja autokefalnosti crnogorske pravoslavne crkve - da to ne rade, da je to opasan posao i da je to samo nastavak antisrpske politike koju oni sprovode", rekao je Mandić za RTS.

Mandić navodi da Đukanović daje snažnu podršku takozvanoj državi Kosovo.

"Nije nikakva tajna da je Đukanović sastavni deo velikoalbanskog državnog projekta i da malena Crna Gora na čijem je čelu daje snažnu podršku lažnoj državi Kosovo. Da bi mogao što snažnije da pomogne tu državnu tvorovinu prema upustvima koja dobija sa strane, on ima zadataka da se obračuna sa Srbima koji žive u Crnoj Gori. Oni žele da kroz obračun sa Srpskom pravoslavnom crkvom, kroz asimilaciju srpskog naroda u Crnoj Gori, daju između ostalog doprinos stvaranju velikoalbanskog državnog projekta na ovim prostorima – istakao je Mandić i poručio da će nastaviti s borbom.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA