Najnovije

OVAJ SNIMAK SU ALBANCI POKUŠALI DA SAKRIJU: Baka Danica otkrila kakvu su golgotu preživljavali Srbi na Kosovu! (VIDEO)

Da teror Albanaca nad Srbima datira mnogo pre 1999. godine, dokazuje insert iz dokumentarnog filma koji je snimljen 1982, ali nije bio emitovan u Jugoslaviji jer je tadašnja vlast to zabranila kako se ne bi narušila slika bratstva i jedinstva među narodima.

Porušen manastir Svetih Arhangela od strane Šiptara (Foto: jutjub)

Starica po imenu Danica Miličić iz sela Samodraže na Kosovu tada je u dokumentarcu ispričala kroz šta prolazi živeći na toj teritoriji. Da bi se dokopali imanja, albanski kriminalci ubili su njenog muža i sina, a nakon toga ona je i dalje trpela pritiske i teror.

“Nekada je bilo 200 srpskih kuća, sada ih je svega 5. Sve je to otišlo od terora, od pritiska. Živim na ovom imanju koje vredi 2 milijarde. Pre pola sata bio je jedan Albanac. Ucenio me da mi kupi zemlju i stoku, i kravu, i svinje, i konja za 400 miliona. Kako ću to prodati? Gde ću živeti? Na ovako lepom imanju vrše mi pritisak Albanci. Ne znam dokle ćemo da izdržimo” - rekla je tada Danica.

Istina nije smela da se zna

Vlasti tadašnje Jugoslavije zabranili su bilo kakvo izveštavanje o realnoj situaciji na Kosovu i Metohiji. Nikad nećemo saznati koliko je Srba tada ubijeno, silovano, opljačkano i proterano. Kažu: “Zbog bratstva i jedinstva”.

Srpske pravoslavne svetinje kao svedočanstva hiljadugodišnjeg prisustva Srba na Kosovu i tada su bile napadane, a ni srpska groblja nisu bila pošteđena.

 

Pričo o Rusu koji je branio Srbiju na Košarama, pročitajte OVDE.

Izvor: Espreso

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA