Najnovije

„KOME ZAKON LEŽI U TOPUZU, TRAGOVI MU SMRDE NEČOVJEŠTVOM!“ Besomučna antisrpska kampanja u Crnoj Gori od strane režima Mila Đukanovića

Besomučna antisrpska kampanja u Crnoj Gori od strane režima Mila Đukanovića ovih dana poprima razmere neslućenih razmera koje mogu dovesti do tragičnih događaja koje niko ne želi i koji nikome dobra ne mogu doneti. Srpska desnica pruža apsolutnu podršku bratskim Srbima u Crnoj Gori i Mitropoliji crnogorsko-primorskoj SPC u odbrani oko 650 pravoslavnih hramova.

Crna Gora (Foto: Jutjub)

Piše: Miša Vacić, predsednik Srpske desnice

Montenegrinska vlast priprema pravne osnove da tzv.Zakonom o slobodi verskih zajednica perfidnom strategijom preotme ogromno srpsko nacionalno, versko i istorijsko nasleđe i ustupi ga zlokobnom udruženju građana pod nazivom „Crnogorska pravoslavna crkva“! Ovu nepriznatu pseudoversku tvorevinu predsednik Montenegra Milo Đukanović po prvi put je nedavno otvoreno podržao u rodnom Nikšiću, gradu koji je pod duhovnom zaštitom Svetog Vasilija Ostroškog i to na stranačkom mitingu vladajuće partije. Ovakvi antisrpski i anticrkveni nastupi samo su drastičan nastavak politike ugnjetavanja državotvornog srpskog naroda u Crnoj Gori uz dosadašnji diskriminatorski odnos prema ćiriličnom pismu i Crkvi kao osnovama same crnogorske države.

Srpska desnica podseća da je i turski okupator zazirao od diranja u srpske svetinje znajući da bi tako nešto imalo katastrofalne posledice po mir i stabilnost u Crnoj Gori i Brdima ali novi montenegrinski režim ide dalje od Osmanlija ili komunističkih ateista koji su pokazivali uzdržanost i razumevanje za osetljiva verska i nacionalna pitanja u temperamentnoj srpskoj Crnoj Gori. U visokim političkim krugovima Srbije opasna zakonska igra sa osećanjima već obespravljenih Srba shvaćena je veoma ozbiljno i upućeni su mnogi dobronamerni apeli kako bi se sa antisrpskom histerijom u Crnoj Gori prestalo ali vlasti u Podgorici se ne obaziru na najbliže komšije i istorodne saplemenike što će zasigurno narušiti odnose između dve države.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon neuvažene prijateljske molbe Podgorici, mudro i sa dozom sarkazma se zahvalio montenegrinskim kolegama ne želeći da doliva ulje na već namerno zapaljenu vatru. Srpska desnica apeluje na sve građane Crne Gore da ne dozvole podele koje se vešto ubacuju iz neprijateljskih centara moći ali i poziva srpski narod u Crnoj Gori na slogu i jedinstvo u odbrani zajedničkih svetinja koje su bitne svim Srbima na Balkanu i širom sveta. Poručujemo našoj crnogorskoj braći da u ovoj nametnutoj borbi za čast srpskog bića, imena i vere nisu usamljeni i da ćemo na svaki način i u svakom trenutku biti uz njih i za njih. Velike crnogorske svetinje poput Cetinjskog manastira i Bogoslovije, manastiri Ostrog, Dajbabe ili Morača predstavljaju opštesrpsko bogatstvo najvišeg ranga koje niko i nikada neće i ne može uzurpirati bez narodnog otpora i pravedne Božje kazne.

Srpska desnica osuđuje i podle poteze crnogorskih vlasti u sprečavanju dolaska vernog naroda na Trojičindanski sabor u Podgoricu jer su planski i drsko satima zadržavani autobusi na granici sa Srbijom, sa Primorja i severnih delova Crne Gore. Zbog bespravnih privođenja srpskih aktivista u policijske stanice radi zastrašivanja, pozivamo demokratski Brisel da opomene svog kandidata za člana kako je despotska politička praksa nedopustiva u svakoj civilizovanoj evropskoj državi uz konstataciju da je slična praksa na delu i u Hrvatskoj, na Kosmetu i Federaciji BiH.

Čini se da je protiv Srba malo šta zabranjeno činiti ali naša dužnost je da javno upozoravamo na sve nepravde prema našem narodu. Ubeđeni smo da će besramni nasrtaji na vekovnu imovinu srpskog naroda i SPC u našoj Sparti naići na gvozdeni zid potomaka vitezova sa Krusa, Martinića, Vučjeg Dola i Mojkovca. Ako su turska, austrougarska i nemačka carevina zapamtile crnogorsko junaštvo nema sumnje da će i trenutni montirani anticrnogorski režim biti uskoro na stranicama istorijskog srama i zaborava.

Sigurni smo da će njegoševska Crna Gora biti ponovo rođena u duhu stiha besmrtnog lovćenskog pesnika: „Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom“!

Pročitajte OVDE kakav se to rat oko svetinja vodi.

Izvor: nacionalist. rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA