Najnovije

Milo otima i za sebe i za Tačija! Crnogorska vlast u službi šiptarske vrhuške

Poslanik Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore Andrija Mandić nema dileme šta je pravi cilj akcije Mila Đukanovića kojom pokušava da ozakoni otuđivanje imovine SPC u Crnoj Gori. A pravi cilj je otimanje srpskih hramova na Kosmetu i njihova predaja Albancima kako bi se u perspektivi zatro svaki trag pravoslavlja u južnoj srpskoj pokrajini.

Milo Đukanović (Foto: Jutjub)

Zbog toga su se Srbi tako masovno u subotu odazvali Trojičindanskom saboru ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, odakle su poslali snažnu poruku da će životima braniti svoje svetinje.

- Pripadnik albanskog lobija Milo Đukanović i grupa odmetnutih Crnogoraca koja je odlučila da služi tuđinu ne može nam ništa jer mi imamo duboke temelje i ogromno trajanje. Oni nemaju plan, dalje akcije će dogovarati sa svojim partnerima u Prištini. Isto što ovde rade pravoslavcima i SPC, takav im je plan i za KiM, da otimaju srpske hramove. Narod će braniti svoje svetinje, ovaj skup u Podgorici je održan po uzoru na NJegoša i njegov "Gorski vijenac". Mitropolit Amfilohije je radio isto što i vladika Danilo, pozvao je na pomirenje naše rođake koji hoće da nam oduzmu i prošlost i budućnost - istakao je Mandić.

Dan posle sabora u Podgorici oglasio se samozvani mitropolit nepriznate CPC Mihailo (Miraš) Dedeić, koji je za skup ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja rekao da hram "jesu Srbi napravili, ali, bogumi, našim novcem".

On je izvređao patrijarha srpskog Irineja i SPC optužujući ih da žele obnovu "velike, etnički čiste Srbije", kao i da "Srbi hoće da ponove jednu vrstu Srebrenice".

On se osvrnuo i na, kako kaže, kampanju albanskih plaćenika koja se vodi u Srbiji.

- Propaganda dukljanskih slugu iz Beograda, albanskih plaćenika i agenata, oličena u profesoru Samardžiću, Jovanoviću i samozvanom analitičaru Dušanu Janjiću, pomaže Milu u borbi protiv srpskog naroda, tvrdi Mandić i apeluje na sunarodnike da osude "lažne Srbe koji rade za Albance i izdajnike".
I književnik Matija Bećković smatra da je krajnji cilj napada na Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori da se srpske svetinje na Kosovu i Metohiji daju takozvanoj kosovskoj državi.

- To je počelo sa Ukrajinom, pa se taj isti proces produžio prema Crnoj Gori, prema Makedoniji, a verovatno je cilj da se na Kosovu naše svetinje daju takozvanoj kosovskoj državi, istakao je Bećković.

I fudbaleri u Milovom kolu

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević optužio je direktora FK Crvena zvezda Zvezdana Terzića da je vršio pritisak na igrače crveno-belih Mirka Ivanića i Filipa Stojkovića, kao i na trenera LJubišu Tumbakovića, da ne igraju protiv selekcije tzv. države Kosovo.

On je naveo da je Tumbaković plakao na sastanku sa igračima kada im je saopštio da napušta selekciju.

U znak protesta navijači Crvene zvezde istakli su transparente poput "Šta ostade od onakvog imena Dejo Genije", ali i skandirali "Izgubio si kompas, Dejaneee".

On je, komentarišući Predlog zakona o veroispovesti i Milovu najavu autokefaknosti za tzv. crnogorsku pravoslavnu crkvu, ocenio da "ta nova crkva u Crnoj Gori može imati samo novu škaljarsko-kavačku eparhiju".

- Oni više ne mogu da kažu ne i ne smeju nikoga drugoga da progone, osim Srbe. Možda svim tim odlukama ispunjavaju uslove za ulazak u Evropsku uniju - rekao je Bećković.

Pročitajte OVDE kako je to Mandić ogolio Đukanovića.

Izvor: Srpski telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA