Najnovije

Američki diplomata u Srbiji ima samo jedan zadatak! Zašto Vašington šalje u Beograd "specijalistu za Ruse"?

Ako američkog ambasadora u Beogradu Kajla Skota zameni zamenik šefa misije SAD u Moskvi Entoni F. Godfri, Srbija će dobiti diplomatu koji prema zvaničnim podacima glavno iskustvo nije sticao u regionu.

Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot (Foto: jutjub)

U Godfrijevoj zvaničnoj biografiji, u kojoj ne piše njegovo godište, ali piše da ima decu starosti 25, 17 i 16 godina, on je zadužen za upravljanje klučnim aspektima odnosa između SAD i Rusije.

Kako se navodi, on je do 2017. godine imao zvanje ministra savetnika za politička pitanja, a pojedini ga smatraju i glavnim u američkoj ambasadi u Moskvi, jer su funkcije ambasadora DŽona Hantsmana i njegovog prethodnika DŽona Tefta svedene na reprezentativne.

Godfri je radio kao zamenik američkog ambasadora u Jerevanu od 2004. do 2007. godine, a pre toga je radio u ambasadama SAD u Zagrebu, Dablinu i Minsku.

Neposredno pre dolaska u Moskvu, bio je direktor kancelarije za Irak u birou za pitanja Bliskog istoka u Stejt departmentu, a u zvaničnoj biografiji zabeleženo je i da je 12 godina proveo u mornarici SAD, gde je njegov poslednji zadatak bio primena sporazuma o kontroli naoružanja SAD i ŠSR.

Navodi se da je u privatnom sektoru Godfri radio kao robni menadžer u uvozno-izvoznoj firmi koja je poslovala sa bivšim Sovjetskim savezom.

Kako je Srpska desnica “okupirala” grad, saznajte OVDE.

Izvor: Espreso

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA