Najnovije

O OVOME SE ĆUTALO DECENIJAMA: Knele naterao fudbalere da uskoče u bazenu! Poludeo, pa ih ponizio do kosti!

Aleksandar Knežević Knele, simbol devedesetih, živeo je ludo i brzo, a tako je i završio. Ubijen je u beogradskom hotelu "Hajat" u noći između 28. i 29. oktobra 1992, kada je imao samo 21 godinu.

Knele (Foto: privatna arhiva)

O njemu se i danas ispredaju brojne priče... Jednu od njih ispričao je njegov pulen prozvan "Mali Knele". Taj događaj odigrao se u hotelu "Mitrovac" na Tari.

- Dok smo nabildovani Kneletov drug i ja igrali stoni tenis, sa strane su stajali fudbaleri Budućnosti iz Podgorice i smejali se bilderu koji je bio očajan u stonom tenisu. U tom trenutku dole silazi Knele, primeti šta se dešava i to počinje da ga nervira. Reč tamo, reč 'vamo, došlo je do čarke. Nakon kraće rasprave, Knele vadi pištolj i sve fudbalere tera u teretanu i kaže:

- Pošto ste se vi smejali mom drugaru, sad ćemo mi vama. Ko ne bude mogao da uradi isto što i on, onda ide na kupanje u bazen, ali obučen!

Bilder je digao iz benča 150kg 5 puta, fudbaleri su se pogledali i shvatili da im kupanje ne gine. Knele im je naredio da svi uskoče u bazen, ali mu ni to nije bilo dosta. Terao ih je da plivaju onako obučeni, u trenerkama. Na kraju ga je moj teča upravnik hotela zamolio da prestane da ih muči i tako se to završilo.

Tih par dana koliko su tu boravili, ja sam uvek bio pored njega, tako da su me na kraju u hotelu prozvali Mali Knele - ispričao je svedok ovog događaja.

U sezoni 1991/92 ekipu Budućnosti sa klupe je predvodio trener Milan Živadinović, a igrali su, između ostalih, Anto Drobnjak, Miodrag Grof Božović, Niša Saveljić, Viktor Trenevski, Dejan Vukićević i svi su kasnije karijere nastavili u Crvenoj zvezdi i Partizanu. Ipak, nije poznato ko je od njih plivao obučen na Tari.

Šta su Crnogorci sa Kosmeta poručili Milu pročitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA