Najnovije

VACIĆ APELUJE DA SE NE LETUJE U HRVATSKOJ: Zašto bi neko rizikovao život i ostavljao novac u državi koja poziva na linč Srba?

U evropskoj i demokratskoj Hrvatskoj napadi na Srbe nisu nikakva retkost, a učestalost brutalnih proustaških ispada morala je nažalost kulminirati smrtnim ishodom pre nekoliko dana.

Miša Vacić srpska desnica (Foto: Jutjub)

Kao lider Srpske desnice upozoravam našu javnost i pozivam nadležne državne institucije da reaguju oštrije prema politici mržnje i nacionalne netrpeljivosti koja se u Hrvatskoj ne sankcioniše ili čak prećutno odobrava.

Hrvatski stadioni, koncertne dvorane pa i najviše državne instance su mesta sa kojih se javno poziva na linč Srba dok hrvatska revizionistička istoriografija i zvanična politika poslednjih 20 godina nisu dovoljno distancirane od ustaškog pronacističkog režima iz 2. svetskog rata koji je odgovoran za genocid nad milion srpskih civila. Srpska desnica apeluje na turiste iz Srbije da budu oprezni u zemlji koja još uvek nije prekinula svoj antisrpski kontinuitet delovanja i čije osnove su izgrađene na progonu nekoliko stotina hiljada Srba tokom zločinačkih operacija etničkog čišćenja “Bljesak“ i “Oluja“ iz 1995.godine!

Ubistvo potpredsednika Veća srpske nacionalne manjine grada Kastva Radoja Petkovića od strane bivšeg hrvatskog ratnog veterana i napad na mladiće srpske nacionalnosti na Braču od grupe razularenih navijača zloglasne splitske “Torcide“ samo su nastavak onoga što se dešavalo u februaru kada su napadnuti vaterpolisti Crvene Zvezde u Splitu. Kao srpski nacionalista sam ponosan na svoju zemlju i svoj narod jer vandalizam prema mnogobrojnim turistima iz Hrvatske u Beogradu i Srbiji ne postoji. Odnos našeg naroda prema strancima koji su nam u prošlosti bili neprijatelji je najbolji pokazatelj veličine našeg duha i viteškog ponašanja. Srbija je otvorena zemlja za sve dobronamerne ljude ali me brinu dvostruki aršini pojedinih evropskih država koje preko svojih plaćeničkih ekspozitura žele da prikažu srpski narod kao ksenofoban i fašistički.

Kada bi se u Srbiji događali napadi na nesrpske turiste ili građane u meri u kojoj se to događa Srbima u Hrvatskoj, federalnom delu BiH ili na Kosmetu mi bismo bili izloženi oštrim međunarodnim sankcijama a možda i pretnjama novim „humanitarnim“ intervencijama. Poslednje divljanje hrvatskih neoustaša na Braču sramno se kažnjava prekršajnim prijavama i puštanjem počinilaca iz pritvora na slobodu dok bi u Srbiji za slično kriminalno ponašanje počinioci sigurno bili osuđeni na adekvatne zatvorske kazne. Čini se da je Srbija ipak daleko od Hrvatske u pravosudnoj praksi u pogledu zaštite nacionalnih, verskih i političkih prava građana iako nije poput Hrvatske u Evropskoj uniji. Pitam se zašto je to tako i jedini odgovor koji se nameće jeste taj da se Srbija neprestano politički ucenjuje i namerno sabotira na tkz.evropskom putu nametanjem novih i novih uslova bez kraja. Našu zemlju niko ne mora da uči kako se ophoditi prema onima koji su gosti ili čine manjinu u Srbiji, vekovima smo otvoreni za sve ljude koji su za iskren i dobrosusedski odnos.

Smatram da u ime zaštite naših sunarodnika koji žive i rade u zemljama regiona država mora i može učiniti puno više. Ukoliko se varvarski napadi na naše građane budu ponavljali ili vinovnici nedela ne budu pravedno kažnjavani treba uložiti oštre diplomatske proteste na evropskom nivou pa i primeniti mere proterivanja diplomata države koja se ne ponaša u skladu sa civilizovanim okvirima međunarodnog prava.

Srpska desnica smatra da bi i sami građani Srbije pri izboru destinacija za godišnje odmore ili poslovne prilike morali voditi računa o sopstvenoj sigurnosti, nacionalnom dostojanstvu i elementarnoj logici reciprociteta. Zašto bi neko rizikovao svoj život i ostavljao sopstveni novac u državi koja ih smatra nepoželjnima kada postoje zemlje u kojima smo kao Srbi uvek bezbedni i dobrodošli? Pravo na ovakav stav zaslužila je sama Hrvatska prebijanjem i šikaniranjem stotina srpskih građana i uništavanjem njihove pokretne i nepokretne imovine kako danas tako i u skoroj prošlosti.

Mi se nemamo čega stideti niti se bilo kome izvinjavati jer u Srbiji kao pravno uređenoj zemlji incidenti poput hrvatskih horor dešavanja su praktično nemogući. Mislite svojom glavom!

Miša Vacić, predsednik Srpske desnice

Pročitajte OVDE kako Priština nastavlja sa terorističkim delovanjem.

Izvor: nacionalist.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA