Najnovije

PRAVO U CENTAR: Sokolovi upoznali ruske i beloruske oficire sa puškom „Crna strela“ (VIDEO)

Na međunarodnoj vojnoj vežbi „Slovensko bratstvo“ ekipa Specijane brigade Vojske Srbije demonstrirala dejstvo svojih snajperskih timova. Tom prilikom je primenjena i antimaterijalna puška u kal. 12,7mm poznatije kao „Crna strela“

Srpski vojnici (foto: Jutjub)

Sokolovi upoznali ruske i beloruske oficire sa antimaterijalnom  puškom „Crna strela“ koja koristi metak u kalibru 12,7mm.

U pripremoj etapi pred glavnu vojnu vežbu „Slovensko bratstvo“ intenzivno se izvodi uvežbavanje angažovanog ljudstva na srpskim vojnim poligonima „Orešac“ i „Peskovi“. Tokom jučerašnjeg dana izvršen je uvid u borbene sposobnosti ovih sastava prilikom izvođenja protivterorostičkih zadataka i savlađivanja vodene prepreke.

U celoj vežbi su osim pripadnika Specijalne brigade, angažovani elementi ruskog specnaza VDV kao i beloruski padobranci. Pored njih se tu nalazila i inžinjerijska jedinica koje je obezbeđivala prebacivanje borbene tehnike i ljudstva preko vodene prepeke, kao i operatori na borbenom robotu „Miloš“. Vežbu je pratila delegacija koju je ispred Srbije predstavljao srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin i general Milan Mojsilović, kao i visoki oficiri iz Belorusije i Ruske Federacije.

Od angažovane tehnije primećen je borbeni robot „Miloš“ koji je iz mitraljeza u kalibru 7,62mm pogodio sve postavljene mete. Tu su se našli i oklopni automobili američke proizvodnje „Hamer“, borbena oklopna vozila M-86, BRDM i dve teške amfibije guseničara. Ruski kontingent je vežbu podržao sa oklopnim transporterom BTR-82A koji je naoružan automatskim topom u kalibru 30mm, nekoliko oklopnih automobila „Ris“ i kvadovima AM-1 (4h4).

Na kraju je demonstriran nivo sposobnosti srpskih protivterorističkih timova kada je u pitanju njihova obučenost u rukovanju različitim tipovima streljačkog oružja. Dejstovano je snajperskim puškama M-76 i antimaterijalnim puškama u kal. 12,7mm „Crna strela“.

Rusi i Srbi izvršili desant na Kovin razbili teroriste i oslobodili taoce! Više o tome OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA