Najnovije

ŽESTOK OKRŠAJ VOJSKE I DŽIHADISTA: Neprijatelj izugbio celu jedinicu u krvavom obračunu!

Teški sukobi između snaga Sirijske arapske vojske (SAA) i militanata navodno su izbili u severozapadnoj Hami i jugozapadnom Idlibu u utorak.

Sirijska vojska (Foto: Jutjub)

DŽihadski pobunjenici Hadžat Tahrir al Šam napali su brojne gradove u ovoj oblasti, sa njihovom primarnom koncentracijom na Kafr Houd i Kasabijah.

Video snimci prikazuju dim koji se širi iz ciljeva koje je pogodila Sirijska arapska vojska na liniji fronta. Leteći avioni i helikopteri lete nebom dok su pešadijske i tenkovske jedinice prešle u sporna područja.

Prema izveštajima sa ovog fronta, militanti su pretrpeli teške gubitke tokom napada. Izvor iz vojske rekao je da je sirijska vojska uništila sedam vozila koja pripadaju džihadskim pobunjenicima, uključujući dva tenka.

Izvor je dodao da su džihadisti izgubili procenjeno između 25 i 35 boraca tokom napada, uključujući i celu jedinicu iz grada Azaza na severu Alepa.

Uprkos napadu džihadista u utorak, situacija u severozapadnoj Siriji bila je relativno mirna, uz povremenu razmjenu granata između zaraćenih strana.

Sirijska vojska frontalno napala centar džihadista! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA