Najnovije

FILIPINSKI PREDSEDNIK: Bio sam gej, ali sam se izlečio

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte neočekivano je tokom posete Japanu priznao da je bio gej pre nego što je upoznao svoju bivšu suprugu, ali je onda „ponovo postao čovek“.

Od kada je došao na vlast Duterte je postao poznat po, najblaže rečeno, čudnim, a često i uvredljivim izjavama, a među njima se svakako izdvajaju i one vezane za LGBT populaciju.

Duterte sebe u javnosti predstavlja i kao stručnjaka za pitanja ko jeste, a ko nije gej, pa je tako početkom godine optužio sve katoličke sveštenike da su homoseksualci, pre nekoliko dana je to isto rekao za jednog od svojih političkih protivnika, a sada je i sam „izašao iz plakara“.

Lokalni mediji prenose da je filipinski predsednik pred novinarima rekao da su mu svi „iz tog sveta“ (homoseksualaca) rekli da mogu da zaključe da je njegov najveći kritičar senator Antonio Triljanes gej.

„Pitao sam: 'Da li ste sigurni?' Rekli su mi da svaka gej osoba kada vidi Triljanesa kako se kreće, zna da je homoseksualac. Izgleda da smo on i ja slični, samo što sam se ja izlečio“, istakao je Duterte, prenosi RT.

Onda je rekao da je odluku da „ponovo postane čovek“ napravio kada je upoznao svoju bivšu suprugu.

Pročitajte OVDE šta će biti potrebno za ulazak u SAD.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA