Najnovije

BRANIO SE ĆUTANJEM: Određen pritvor do 30 dana osumnjičenom za krađu testova iz matematike

Viši sud u Beogradu odredio je danas na predlog tužilaštva pritvor do 30 dana osumnjičenom za krađu testova iz matematike Igoru Stamenkoviću, a njegov branilac je ponovo najavio žalbu.

Test iz matematike nije polagan u utorak, već u četvrtak (Foto: Jutjub)

On se prethodno na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem, odnosno iskoristio je zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Portparolka suda Tatjana Tešić precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je osimnjičenom odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti da bi u toku istrage mogao da utiče na svedoke, kao i da bi mogao da ponovi krivično delo.

Stamenković se tereti da je izvršio krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delo oduzimanje tuđe stvari.

NJegov branilac Dimitrije Ilić za Tanjug kaže da se Stamenković na saslušanju u tužilaštvu "branio ćutanjem" jer bi mu prema proceni odbrane u svakom slučaju bio predložen pritvor, ma šta da je danas rekao.

"Naime, uznemirenje javnosti i političke tenzije dovele su do toga da u ovom predmetu pritvor jednostavno mora biti određen, što se naravno i dogodilo. Na tu odluku će se odbrana žaliti", rekao Ilić.

On ima pravo žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana od prijema rešenja o određivanju pritvora. Nakon hapšenja osumnjičenog, njegov advokat je uložio žalbu na rešenje o zadržavanju ali je nju sud juče odbio.

Policija je ranije saopštila da se on sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Nakon toga je, kako se sumnja, otišao u toalet gde je test uslikao telefonom, a potom je taj primerak bacio u ve-ce šolju i uništio ga.

Policija je navela da je osumnjičeni to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu, kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, kako dodaje policija, sumnja se da je uz pomoć sina, rešeni test iz matematike došao do njegovih drugova i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć aplikacije "vajber", delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

Pročitajte OVDE zašto je Kula u petak bila pod opsadom.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA