Najnovije

BRUTALNA PROVOKACIJA ZA SVE SRBE: Usred centra grada dižu spomenik Ustašama! A finansira EU!

Zagorska opština Konjščina uskoro bi na Trgu dr. Franje Tuđmana trebala dobiti fontanu u obliku slova "U". Radovi su počeli prošle godine, a svečano otvorenje novouređenog trga trebalo bi biti u avgustu, na Dan opštine (8. avgusta).

Ustaše (Foto: jutjub)

Na čelu projekta je HDZ-ovac Mirko Krznar, načelnik Konjščine, koji je 90-ih radio u Saboru kao pripadnik saborske straže. “Nacional” je objavio izgled projekta u kojem se vidi kako su jedine klupe za sedenje oko fontane postavljene na vrhu tako da čine karakteristično slovo "U". Hrvatski novinari pozvali su načelnika Konjščine za komentar.

“Ne bi trebalo da se mešate - najpre je poručio Mirko Krznar pa ipak na insistiranje da pojasni zašto uređuje Trg dr. Franje Tuđmana u obliku slova 'U', objasnio da to nema veze s ustaškim simbolima, već s crkvenom arhitekturom.

 To nije nikakav oblik slova 'U' niti ima ikakve veze s ustaškim simbolima. To je apsida, polukružni oblik, kao što je u svim crkvama i koji potiče iz crkvene arhitekture. I to je ideja projektanta, a ne moja. Mene to ni ne podseća na slovo 'U', ja sam se složio s idejom projektanta i ne vidim uopšte u čemu je problem. Ne razumem, ali to je tako, uvek se nađe troje, četvoro nezadovoljnih kojima baš sve smeta i koje boli uspeh - rekao im je Krznar ističući kako će celokupno uređenje trga koštati 1,5 miliona kuna. Deo finansira država, deo županija, a deo EU fondovi.

Načelnik Krznar je naglasio i kako je po građevinskoj inspekciji, koja je reagovala po prijavi zbog uređenja trga, ustanovljeno kako je sve u redu.

“Radovi su počeli još prošle godine i niko se dosad nije bunio. Još pre pola godine sam dobio dojavu da će krenuti napadi na mene, sve je to instruisano. Otvaramo nova radna mesta, treba dizati plate pa to pojedinima smeta. Ponavljam, ovo nema apsolutno nikakve veze s ustaškim simbolima” - naglasio je načelnik.

Pročitajte OVDE o starom dokumentu koji kaže čije su crkve u Crnoj Gori.

 

Izvor: 24 sata

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA