Najnovije

HARADINAJ NAPRAVIO PAKLENI DOGOVOR S NEMAČKOM: Od ovih reči nikome u Srbiji neće biti svejedno (FOTO)

Potpredsednik Evropskog parlamenta Rajner Viland je danas u Prištini izjavio da će Nemačka nastaviti da podržava tzv. "Kosovo" u ekonomskom aspektu i njegovoj evroatlantskoj perspektivi.

Ramuš Haradinaj (Foto: jutjub)

Kako je saopšteno iz kabineta takozvanog premijera lažne države Ramuša Haradinaja, tokom susreta sa nemačkim parlamentarcima se razgovaralo o nedavnim političkim događajima u zemlji i regionu, kao i o mogućnosti povećanja saradnje dve zemlje.

Takozvani premijer Haradinaj je obavestio nemačku delegaciju o prioritetima Vlade, sa naglaskom na ekonomski razvoj i otvaranje novih radnih mesta, za ispunjavanje reformi uopšte i kriterijume za viznu liberalizaciju, posebno jačanje vladavine reda i zakona i za važne procese kroz koje “Kosovo” prolazi. Među temama sastanka bile su liberalizacija viznog režima, evroatlantski put “Kosova”, jačanje međunarodnog subjektiviteta “Kosova” i postizanje konačnog pravno obavezujućeg sporazuma između takozvanog “Kosova” i Srbije - kaže se u saopštenju.

Haradinaj se zahvalio Vilandu i nemačkoj državi za kontinuiranu podršku koju su dali i nastavljaju da daju tzv. Kosovu u svakom trenutku.

“NJegov dolazak na Kosovo, sa delegacijom političkih predstavnika CDU-a iz Baden Viertemberga, stručnjaka za preduzetništvo i obrazovanje, svedočanstvo su našeg opredelenja za unapređenje ovog partnerstva” - rekao je Haradinaj.

Zbog čega Ukrajinci žele povratak ruske delegacije, saznajte OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA