Najnovije

PREDSEDNIK FRANCUSKE DOLAZI U SRBIJU PRVI PUT POSLE 18 GODINA: Makron ima tri poruke za Srbiju!

Poseta predsednika Francuske posle osamnaest godina predstavlja veliki napredak u odnosima dveju zemalja, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ambasador Frederik Mondoloni je najavio da će Makron doneti tri poruke: unapređenje ekonomske saradnje, podršku reformama Srbije i podršku normalizaciji odnosa Beograda i Prištine kroz dijalog.

Emanuel Makron (Foto: Tviter Video)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Francuske Frederikom Mondolonijem, sa kojim je razgovarao o predstojećoj poseti francuskog predsednika Srbiji, situaciji u regionu i evropskom putu naše zemlje, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika.

S obzirom na to da je predstojeća poseta prva poseta predsednika Francuske Srbiji posle osamnaest godina, ona će predstavljati veliki napredak u odnosima dveju zemalja, istakao je predsednik Vučić i naglasio da će, nakon francuske strategije o Zapadnom Balkanu, to značiti izuzetnu priliku i za razgovor o evropskim integracijama Srbije.

Predsednik Vučić je istakao da će tokom posete predsednika Makrona biti potpisani mnogi važni ugovori i sporazumi o ekonomskoj saradnji, vojnotehnički ugovori i sporazumi o saradnji u oblasti kulture i sporta, kao i mnogi investicioni projekti.

Posebno istakavši želju za produbljivanjem odnosa Srbije i Francuske, predsednik Vučić je naglasio da je poseta predsednika Francuske posle osamnaest godina veliki napredak u odnosima dveju zemalja.

Predsednik Vučić naglasio je da je Beograd spreman za nastavak dijaloga, čim Kosovo ukine anticivilizacijske i protivpravno uvedene takse, i dodao da su jednostrani potezi Prištine, kojim rizikuju eskalaciju sukoba i dovode u opasnost mir i stabilnost u regionu, neprihvatljivi.

Ambasador Mondoloni pozdravio je pristup Srbije u aktuelnoj krizi u odnosima sa Prištinom, istakavši da Francuska pozdravlja mirnu reakciju srpske strane. On je naglasio da će poseta predsednika Makrona nositi tri poruke: unapređenje ekonomske saradnje, podršku reformama Srbije i podršku normalizaciji odnosa Beograda i Prištine kroz dijalog.

Predsednik Vučić dao izjavu o situaciji naKosovu! Više o tome OVDE.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA