Najnovije

ODLETE U VAZDUH: Talibani objavili snimak zasede u kojoj su poginuli američki vojnici (VIDEO)

Na internet resursima se pojavio video snimak na kome se vidi zaseda u koju je upao konvoj američkih snaga u u provinciji Vardak na istoku države. Odgovornost za napad su preuzeli Talibani. Tom prilikom je u strahovitoj eksploziji ukupanog IED razneto jedno oklopno vozilo. Na licu mesta su poginula dva američka vojnika.

Odleteli u vazduh (Foto: printskrin)

Talibani su potvrdili informaciju da su njihovi borci izveli napad na američke snage. Oni su takođe potvrdili da su „okupatorima“ naneseni veliki gubici.

Jedan od lidera talibanskog pokreta čiji odred deluje na ovom prostoru obećao je dalje povećanje napada na instalacije i živu silu okupatora i njegovih slugu.

Za sada se ne zna identitet poginulih vojnika, ali se pretpostavlja da su pripadali specijalnim snagama američke vojske koja je uglavnom koncentrisana na istoku Avganistana.

Vozilo je u potpunosti uništeno, a saobraćaj se i dalje obavlja otežano obilazim putem. Komunikacija na kojoj se desio napad je do daljnjeg zatvorena, radi ogromnog kratera koji je nastao usled eksplozije.

Na pomolu nova kubanska raketna kriza kao ona iz 1962! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA