Najnovije

Čepurin: "Podigli smo u Rusiji spomenik Tesli, a uskoro i srpskom generalu Mihajlu..."

BEOGRAD - Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin ocenio je danas da je poseta srpskog premijera Aleksandra Vučića Rusiji pokazala da su dve zemlje spremne da sarađuju u izgradnji Evrope bez podela i zidova, kao i da razvijaju bilateralnu saradnju u svim oblastima.
Ambasador Čepurin (Foto: JuTjub)

Ambasador Čepurin (Foto: JuTjub)

On je na svečanom prijemu u Ruskom domu povodom obeležavanja Dana narodnog jedinstva istakao da Rusija i Srbija treba zajedničkim snagama da se kreću napred i grade bolju budućnost. "Dve strane istakle su svoju usmerenost da grade Evropu bez zidova i podela, bez brojnih razdvajanja i prepreka", istakao je Čepurin na prijemu koji su organizovali Ambasada Rusije i Ruski centar za nauku i kulturu u Beogradu. Kako je dodao, Srbija i Rusija imaju mnogo toga zajedničkog te treba da sarađuju u svim sferama, posebno ekonomskoj, političkoj i kulturnoj. Čepurin je, takođe, zahvalio srpskom narodu na podršci koju je pružio povodom pada ruskog aviona iznad Sinaja. On je, takođe, podsetio da Ruse i Srbe veže istorijsko prijateljstvo te da su dve zemlje nedavno postavile spomenik ruskom caru Nikolaju Drugom u Beogradu, a u Čuvašiji je nedavno otkriven spomenik Nikoli Tesli. Kako je najavio, u Sankt Peterburgu će za mesec dana biti otkriven spomenik heroju iz otadžbinskog rata 1812. godine generalu Mihajlu Miloradoviću, a radi se na tome da se u Beogradu podigne spomenik ruskom i srpskom arhitekti Nikolaju Krasnovu.
Pročitajte još: 
Prijemu su pristvovali brojni predstavnici ruskih sunarodnika u Srbiji, istaknute javne ličnosti srpske kulture, kao i veterani Drugog svetskog rata. Tokom prijema održan je i praznični koncert sa nastupima Ruskog hora sunarodnika, Prvog beogradskog pevačkog društva, poznatog ruskog baritona Jana Osina, kao i srpske pevačice Radmile Karaklajić. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA