Najnovije

MILAČIĆ UKAZAO NA VELIKI PROBLEM: Srbi u Crnoj Gori imaju najviše problema

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Kraljevu sa predstavnicima Srba iz regiona i tom prilikom je poručio da Beograd neće dozvoliti kršenje njihovih prava, ali i da sastanak nije bio lak, posebno kada je reč o situaciji u Crnoj Gori.

Marko Milačić (Foto: Jutjub)

Jedan od lidera srpskog naroda iz Crne Gore Marko Milačić ističe da je sastanak sa predsednikom Vučićem bio veoma značajan za sve Srbe u regionu, pre svega zato što je veoma važno da “međusobno imamo direktnu komunikaciju“.

“Nas svuda u regionu muče slični, da ne kažem isti problemi, u što sam se danas dodatno uverio kada sam čuo našu braću iz svih krajeva regiona. To su problemi koji se tiču asimilacije Srba i pritiska na Srbe dominantno od strane zvaničnih vlasti, i zato je jako važno da razmenjujemo mišljenja i da u širem smislu koordiniramo zajedničke aktivnosti“, kazao je Milačić.

Dodao je i da je takođe veoma ohrabren entuzijazmom i željom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je pokazao da želi da pomogne Srbima u regionu i da se angažuje u najvećoj mogućoj mjeri što se tiče pomoći i našem narodu u Crnoj Gori.

“Biću pomalo sebičan, pa ću reći da mi u Crnoj Gori nažalost imamo najveći problem od svih Srba u čitavom regionu, imajući u vidu da je u Crnoj Gori na sceni ’blickrig‘ režima, odnosno jedan od projektovanih završnih udaraca na Srbe u Crnoj Gori kroz najavu otimanja crkvene imovine, kao i zbog sveukupne antisrpske politike koja je na sceni”.

“S toga je ovo bio jedan jako važan sastanak kada govorimo o Srbima u Crnoj Gori i veoma me raduje što vidim želju ne samo predsednika Vučića i predsednika Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, već i svih ljudi i političara koji dolaze iz drugih krajeva regiona da budu uz svoj narod u Crnoj Gori“, istakao je Milačić.

Predsednik Prave Crne Gore je otkrio da je predsedniku Srbije i ostalim liderima srpskog naroda tokom sastanka saopštio i stavove svoje partije koji se odnose na dva najveća izazova koji u bliskoj budućnosti očekuju srpski narod u Crnoj Gori:

“A to su parlamentarni izbori sledeće godine i još važnije godinu nakon toga redovni popis stanovništva povodom kojeg mi odmah moramo da krenemo u kampanju i zaštitu naših interes u Crnoj Gori u susret tom veoma važnom popisu“, zaključio je Milačić.

Pročitajte OVDE zašto će pozliti Milu Đukanoviću.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA