Najnovije

PUTIN: Sačuvali smo sirijsku državnost, nismo dopustili haos

Predsednik Vladimir Putin je izjavio da je u Siriji Rusija postigla čak i više nego što je očekivao.

Bašar Asad, Vladimir Putin i Sergej Šojgu u bazi Hmejmim u Siriji (Foto: RIA Novosti)

U intervjuu za „Fajnenšel tajms“ Putinu je postavljeno pitanje kakav je bio rezultat rizika koji je Rusija preuzela u Siriji.

„Mislim da je dobar, pozitivan. Postigli smo čak i više nego što sam očekivao. Prvo, uništen je veliki broj militanata, radi se o nekoliko hiljada ljudi, koji su planirali da se vrate u Rusiju ili u susedne zemlje sa kojima nemamo vizni režim. Oba su jednako opasna za nas“, odgovorio je Putin.

„Drugo, mi smo ipak postigli stabilizaciju situacije u regionu koji je geografski blizu nas. To je takođe izuzetno važno“, dodao je on.

Prema rečima predsednika, to je direktno uticalo na unutrašnju bezbednost same Rusije.

„Osim toga, Rusija je uspostavila prilično dobre poslovne odnose sa svim zemljama u regionu, a njena pozicija u regionu Bliskog istoka postala je stabilnija“, rekao je Putin.

„Zaista smo izgradili veoma dobre poslovne, partnerske, a u mnogim aspektima čak i sa elementima saveza, odnose sa mnogim zemljama u regionu, uključujući ne samo Iran i Tursku, već i druge zemlje“, objasnio je predsednik.

„To se, pre svega, tiče Sirije. Sačuvali smo sirijsku državnost, nismo dopustili tamo haos, kao na primer u Libiji. Da se desilo suprotno, najgore, onda bi to imalo negativne posledice i za Rusiju. Da ne govorim o mobilizaciji naših Oružanih snaga. Naše Oružane snage dobile su takvu praksu kakva se nije mogla zamisliti ni pod kakvim vojnim vežbama u miru“, zaključio je ruski predsednik.

Ruska vojska ušla u Iran! Specijalci spremaju Iran za američku invaziju! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA