Najnovije

SRPSKA DESNICA ĆE BITI UZ SVOJ NAROD: Vreme lažnih nacionalista je isteklo, a svako se na Vidovdan jasno vidi i prepoznaje

Uoči našeg najvećeg nacionalnog i istorijskog praznika Vidovdana, situacija na Kosovu i Metohiji postaje sve teža za srpski narod.

Miša Vacić je uvek uz srpski narod (Foto: Jutjub)

Uprkos višegodišnjem najstrašnijem teroru albanskih separatista koji su pod zaštitom svojih zapadnih gazda, Srbi još uvek opstaju na svojim vekovnim ognjištima. Srpska desnica podseća na značaj Kosovskog zaveta u izgradnji našeg nacionalnog identiteta, obnovi savremene srpske države i duhu zajedništva koji nas je uvek pobedonosno vodio kroz važne istorijske prekretnice ravno 630 godina unazad. Posmatrajući postupke tzv. kosovskih institucija u Prištini koje su uvele neviđene takse na uvoz robe iz centralne Srbije radi egzistencijalnog ugrožavanja srpske populacije i političkih pritisaka na zvanični Beograd, jasno je da one nisu ništa drugo nego paravan za sistematsko terorističko i antisrpsko delovanje u poslednjih 20 godina.

Nedavni upadi albanske parapolicije na sever Kosova i Metohije, hapšenja i zastrašivanja srpskih zvaničnika pa i ubistva viđenih lokalnih Srba uz monstruoznu ekonomsku blokadu za potrebe civilnog stanovništva pokazuju nam da albanska strana nije nikada želela pravedno rešenje kosmetskog pitanja niti je ikada iskreno ulazila u pregovore sa Srbima. Prema informacijama naših članova iz više opština koje se graniče sa južnom pokrajinom ali i sa samog Kosmeta, situacija je alarmantna jer naš narod već od sutra može da se nađe na ivici humanitarne katastrofe. Srpska desnica sa ponosom ističe da se u svom programu zalaže za snažnu, nacionalno odgovornu državu koja je prožeta Kosovskim zavetom i neće nemo posmatrati najnovije zločinačko poigravanje albanskih neonacista sa sudbinom preko stotinu hiljada Srba na Kosmetu.

Pozivamo sve političke partije i celokupnu srpsku javnost da na Vidovdan pokažemo sebi i drugima da smo dostojni naših slavnih predaka sa Gazimestana, Cera i Košara. Kao politička organizacija oštro ćemo se suprotstaviti albanskim secesionistima u njihovom pokušaju da teritoriju srpskog Kosova i Metohije potpuno etnički očiste od naših sunarodnika. Apelujemo na nadležne državne institucije da postupe po Ustavu i zakonima Srbije i ne dozvole tihi zločin albanskih terorista koji bi da glađu i nestašicama ugroze sigurnost našeg napaćenog naroda na KiM. Srpska desnica je uverena da Srbija nije sama na svetu i da će moćna bratska Rusija stati u odbranu Srba i međunarodnog prava u srcu moderne Evrope. Vidovdan je srpska mera moralne vrednosti svakog pojedinca ali i nacije u celini.

Podvig Miloša Obilića treba svima da nam bude na pameti u trenucima kada se nad jednim delom našeg naroda sprovodi težak zločin kolektivnog kažnjavanja. Mi ne smemo ostati pasivni i nemoćno posmatrati kako se varvarskim metodama u 21. veku uništava nacija koja je sprečila turske horde u 14. veku da prodiru dalje ka Evropi. Moramo učiniti sve da olakšamo težak položaj Srba na Kosovu i Metohiji, moramo staviti do znanja dvoličnoj Evropi da je naš narod ponovo spreman da stane pred Murata i baci ga u blato poraza.

Srpska desnica vodi aktivnu političku borbu kako bi svoj program nacionalnog preporoda sprovela u delo. Naši odbori, članstvo i simpatizeri na jugu centralne Srbije spremni su u svakom momentu da se angažuju u akcijama dostave neophodne humanutarne pomoći našoj braći na uzurpiranoj svetoj zemlji. Ukoliko neprijatelji Srbije budu sprečavali isporuke važnih životnih namirnica za nezaštićeno srpsko civilno stanovništvo neka budu sigurni da ćemo pronaći način da ih nadmudrimo i očuvamo naše ljude. Za srpske rodoljube granice albanske lažne države ne postoje jer Kosovo i Metohija su neotuđivi deo Srbije zapečaćen na Vidovdan 1389. godine blistavom srpskom pobedom.

Ako bude potrebno, hiljade šumskih i planinskih staza otvoriće se za prolaz svega što je neophodno za biološki opstanak trenutno najugroženije evropske populacije – kosmetskih Srba smeštenih u „demokratska“ geta. Srpska desnica i ovaj Vidovdan dočekuje sa verom u konačnu pobedu pravde na Kosovu i Metohiji, a u dramatičnim okolnostima po srpski narod svi moramo biti složni u njegovoj odbrani, kako država tako i narod i politički pokreti.

Smatram da sada mesta za izgovore nema jer niko drugi osim nas neće uraditi ništa za Srbiju. Vreme lažnih nacionalista je isteklo a svako se na Vidovdan jasno vidi i prepoznaje.

Kao što smo se nekada borili na barikadama za odbranu našeg nacionalnog i državnog integriteta tako i ubuduće – Srpska desnica biće uz svoj narod!

Miša Vacić, predsednik Srpske desnice

Pročitajte OVDE kako je protekao Vidovdanski protest u Beogradu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA