Najnovije

HUTI POKAZALI SVOJE OFANZIVNE SPOSOBNOSTI NA NEBU I NA ZEMLJI: Lansirani dronovi samoubice, pogođen međunarodni aerodrom!

Roj samoubilačkih dronova koje je pokrenuo Jemenski vazduhoplovni savez, saveznik Huta, napao je južni saudijski aerodrom DŽizan u kasnim satima 29. juna.

Mini dron (Foto: Jutjub)

Brig. General Jahija Sari, glasnogovornik jemenske grupe, izjavio je da je nekoliko Kasef-2K bespilotnih letelica (UAV) pogodilo skloništa ratnih aviona i nekoliko drugih vojnih položaja u međunarodnom aerodromu DŽizan.

"Naše snage će nastaviti da ciljaju sve vojne objekte i instalacije neprijatelja, uključujući i aerodrome koji se koriste u vojne svrhe, od kojih ratni avioni i helikopteri poleću da bombarduju Jemen, oni se smatraju legitimnim ciljevima naših snaga", rekao je glasnogovornik u kratkom razgovoru. Izjavu koju je objavio TV al-Masirah.

Sa njene strane, koalicija pod vodstvom Saudijske Arabije saopštila je da su njeni sistemi vazdušne odbrane presreli bespilotnu letelicu Huta preko Asira. Izjava koalicije nije pominjala nikakve druge bespilotne letelice, što znači da su možda pogodile svoje ciljeve.

U poslednje dve sedmice, Huti su napali nekoliko strateških objekata u južnom regionu Saudijske Arabije, pokazujući njihove rastuće ofanzivne sposobnosti. Jemenske grupe su izvršile svoje napade sa samoubilačkim bespilotnim letelicama, precizno vođenim raketama i čak krstarećim raketama.

Vojska doživela poraz u pokušaju da povrati izgubljene gradove! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA