Najnovije

PAKLENO U ALBANIJI: Vojska na ulicama Tirane! Razmileli se komadosi! Atmosfera - na ivici rata! (VIDEO)

U Albaniji je jutros počelo glasanje birača u okviru lokalnih izbora, koji se održavaju u ovoj zemlji u atmosferi napetog političkog konflikta, sa opozicijom koja bojkotuje izbore.

Predsednik Albanije Iljir Meta (Foto: jutjub)

Birači glasaju kako bi izabrali predstavnike vlasti koji će biti na čelu 61 okruga u naredne četiri godine.

Preliminarni rezultati se ne očekuju pre ponedeljka. Mere bezbednosti su zbog izbora posebno pojačane. Pripadnici albanske vojne jedinice "komandosi" od juče brinu o bezbednosti stranih ambasada u Tirani.

Albanski komandosi su zaduženi za bezbednost 84 važna objekata i oni će zameniti oko 300 policajaca koji u uobičajenim okolnostima obezbeđuju te objekte.

“Ukupno 7. 779 policajaca će biti angažovano na lokalnim izborima u Albaniji. Oni će imati na raspolaganju vozila, kao i adekvatnu opremu za komunikaciju. NJima će pomagati 1.450 pripadnika drugih policijskih sektora, kao i pripadnici granične policije” - izjavio je direktor albanskog Biroa za javnu bezbednost Albert Dervišaj.

Istovremeno oko 5. 000 pripadnika specijalne jedinice za brze intervencije biće u pripravnosti. Lokalni izbori održavaju se nakon što ih je pre tri nedelje odložio albanski predsednik Ilir Meta i to zbog neučestvovanja opozicije, ali i straha od građanskih sukoba.

Međutim, premijer Edi Rama, lider vladajuće Socijalsitičke partije, odluku predsednika ocenio je neustavnom i poručio da će izbori biti održani u zakazanom terminu.

Šta Vesić poručuje da je cilj Albanaca, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA