Najnovije

ISCUREO SNIMAK: SAD su pokušale i nisu uspele da ujedine venecuelansku opoziciju

Iscureli audio snimak državnog sekretara Majka Pompea navodno je izložio američke napore da se ujedini venecuelanska opozicija, čiji su lideri očigledno previše zaokupljeni moćnim igrama kako da neko od njih postane predsednik kojeg su odobrili SAD.

Nikolas Maduro (Foto: jutjub)

Lideri venecuelanske opozicije postaju sve jači kako bi preuzeli mandat predsedništva kada Nikolas Maduro bude svrgnut uz pomoć Vašingtona - a SAD se trude da ih nateraju da rade zajedno, objavio je “Vašington Post”, pozivajući se na iscureli zvučni snimak. Snimak je navodno snimljen tokom susreta Pompea sa jevrejskim liderima prošle nedelje.

Pokušaj da se zajedno ujedini front protiv Madura nije stvar "ovih proteklih meseci", prema Pompeu. U toku je od kada je postao direktor CIA-e, odmah nakon što se Donald Tramp zakleo kao predsednik.

"Od dana kada sam postao direktor CIA-e, to je bilo nešto što je bilo u središtu onoga što je predsednik Donald Tramp pokušavao da uradi" – rekao je on.

Zadatak se "pokazao đavolski teškim", jer svi u opozicionom kampu traže svoje interese i žele da se bore protiv plena, a ne da se fokusiraju na zajednički uzrok državnog udara.

"Čim Maduro ode, svi će podići ruke i reći:" Uzmi me, ja sam sledeći predsednik Venecuele. " To će biti četrdeset i više ljudi koji veruju da su pravi naslednici Maduro-a “ – rekao je Pompeo na snimku.

U pokušaju da prisili razne ljude iz Vašingtona da se udruže, Pompeo je tražio pomoć od verskih organizacija.

"Pokušavali smo da podržimo razne religiozne institucije da bi se opozicija okupila" – rekao je on.

Pompeo je okrivio nered između opozicije za neuspeh pokušaja udara na građane 30. aprila od strane grupe vojnika, koja je nestala u roku od 24 sata.

On je tvrdio da je Maduro u velikoj meri pod uticajem stranih pristalica, uglavnom Kube - ideje koja se često ponavlja u Vašingtonu i koja je nedavno koristila sankcije za Havanu. Venecuelanci ne vole Madura, ali se brinu za sebe umesto da rade prema ciljevima Vašingtona, požalio se.

"Maduro ne veruje Venecuelancima. Ne krivim ga. On ne bi trebao. Svi su planirali protiv njega. Nažalost, svi su bili u zaveri za sebe."

Dok Sedinjene Države kažu da su sve opcije, uključujući vojne, na stolu u Venecueli i guraju latinoameričku zemlju koja je pogođena krizom dalje u siromaštvo s osakaćenim ekonomskim sankcijama, opozicija i Madurova vlada pokušavaju dijalog. Krajem prošlog meseca u Oslu je održan drugi krug razgovora između predstavnika samoproglašenog “privremenog predsednika” Huana Gvaidoa i Madura, koji je završen bez ikakvog dogovora.

Ko su čuvari manastira Svetih Arhangela, koje Šiptari žele da ubiju, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA