Najnovije

SRBI ĆE REMONTOVATI RUSKE HELIKOPTERE - PUTIN OTKAČIO UKRAJINU! Dodik otkrio šta je posao veka! (VIDEO)

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Rusija snažno privržena poštovanju Dejtonskog sporazuma i međunarodnog prava, kao i da želi da sarađuje sa celom BiH, a ne samo sa Republikom Srpskom.

Dodik (Foto: Jutjub)

- Nisu spremni na 'avanture' kada je reč o sadržaju Dejtonskog sporazuma, niti podržavaju ono što su radili pojedini partneri sa zapada koji su tumačili duh, a ne slovo tog dokumenta - izjavio je Dodik za RTRS.

Kako je naveo, tema razgovora bilo je i formiranje vlasti u BiH, situacija na KiM i u Severnoj Makedoniji, kao i nedavno održani izbori za Evropski parlament.

Dodik je kazao da je sa Lavrovom razgovarao i o nastavku saradnje Rusije i Republike Srpske u oblasti privrede, poljoprivrede, turizma i kulture.

- Ocenili smo da je naša saradnja dobra i da kroz moju ulogu u Predsedništvu cela BiH može dobiti mnogo više od saradnje sa Rusijom, koja želi da sarađuje sa svima u BiH, a ne samo sa Republikom Srpskom - rekao je Dodik.

Dodao je da je na sastanku bilo reči i o ranije započetom projektu za sertifikaciju zavoda „Orao" iz Bijeljine u kojem bi bili servisirani helikopteri ruske proizvodnje.

- Iz poznatih razloga Rusija više ne daje sertifikate institutima u Ukrajini, gde su ranije servisirani ruski helikopteri, tako da je ovo prilika da ga mi steknemo. Dobili smo obećanje da će se ići u tom pravcu - kazao je Dodik.

Ako već UN neće, Moskva će sama kazniti ROSU! Nema oproštaja za pretučenog Rusa. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: RTRS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA