Najnovije

TAČI SE SASTAO SA TRAMPOVIM ČOVEKOM ZA SRBIJU: Razgovor o konačnom sporazumu Beograda i Prištine (FOTO)

U Bratislavi je danas počeo međunarodni forum "GlobSek", na kome se kao učesnici nalaze i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali i takozvani predsednik lažne države "Kosovo" Hašim Tači.

Aleksandar Vučić i Hašim Tači (Foto: jutjub)

Vučić i Tači, kako je najavljeno, će govoriti na panelu "Ulaženje u srž dijaloga Beograda i Prištine".

Predsednik Srbije kazao je da će pored bilateralnih susreta sa zvaničnicima, imati sastanak sa vršiocem dužnosti pomoćnika državnog sekretara SAD u Birou za evropske i evroazijske poslove Filipom Rikerom, za kog govore da je čovek koji "završava poslove".

Tači se na svom instagram profilu pohvalio da se susreo upravo sa njim i da su razgovarali o nastavku dijaloga između Beograda i Prištine.

“Imao sam sastanak sa američkim diplomatom Filipom Rikerom sa kojim sam razgovarao o nastavku dijaloga između Kosova i Srbije i mogućnosti postizanja mirnog, konačnog i inkluzivnog sporazuma. To je težak proces, ali još uvek verujem da možemo da postignemo dogovor. Američki angažman je garancija za Kosovo u procesu dijaloga” – napisao je Tači.

 

Filip Riker je, moglo bi se reći, ključni čovek za rešavanje kosovskog pitanja, odnosno nastavka dijaloga između Beograda i Prištine.

U njegovoj bogatoj biografiji upisane su mnoge funkcije koje je obavljao u više zemalja sveta, ali za Srbiju najznačajnije svakako predstavlja učešće u pregovorima u Rambujeu, kao i posao zamenika pomoćnika sekretara u Birou za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta, dok je na čelu bila Hilari Klinton.

Zbog čega Slavko Nikić traži azil od Prištine, saznajte OVDE.

Izvor: Telegraf
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA