Najnovije

IŽIVLJAVANJE! Kapetan Dragan ispunio uslove za slobodu, a Hrvati ga poslali u samicu krvavog logora!

Ovu odluku, na koju Kapetan Dragan nema čak ni pravo žalbe, doneo je upravnik Lepoglave Dražen Posavec i o tome obavestio Vasiljkovićevog advokata Dragana Palibrka. 

Kapetan Dragan Vasiljković (Foto: Jutjub)

- Dana 22.05.2019. na veb stranici dnevno.hr objavljeno je da je srpski tabloid Informer objavio pismo koje je iz zatvora u Lepoglavi uputio osuđeni ratni zločinac Dragan Vasiljković, u kojem, između ostalog, navodi:,,Mi koji smo u nacističkom logoru Lepoglava, u odeljenju 4B (gde su zatvoreni isključivo Srbi“, slavili svako povlačenje priznanja Kosova...“ Vasiljković na taj način vređa Kaznionicu u Lepoglavi kao ustanovu, a samim tim i njene zaposlene – navodi se u odluci i dodaje da je Kapetan Dragan prekršio Zakon o izvršavanju zatvorske kazne, prema kojem je navodno zabranjeno svako javno oglašavanje zatvorenika u medijima.

Palibrk kaže da njegov klijent nije prekršio pomenuti zakon i da je njegov boravak u samici do 22. juna nastavak najstrašnijeg šikaniranja. 

- Prema njihovom zakonu, osuđenik ima pravo da neograničeno šalje i da prima pisma. Vasiljković je pisao meni, svom advokatu. Ja sam taj koji je prosleđivao Informeru. Ako je neko kriv, ja sam. Ja, a ne moj klijent… On je, dakle, potpuno neosnovano izolovan. Ovo je samo nastavak najstrašnijeg šikaniranja. Kep je, inače, stekao uslove za otpust jer je odslužio čak 95 odsto kazne, a ostali osuđenici budu pušteni kad odsluže dve trećine kazne. NJegov slučaj je dokaz kako se hrvatsko pravosuđe odnosi prema Srbima – zaključuje advokat Palibrk.

Podsećamo, kapetan Dragan je krajem maja pisao Ivici Dačiću i Novaku Đokoviću. On u Lepoglavi služi kaznu od 13 godina zbog nedokazanih ratnih zločina. 

Nemci planiraju da otmu Kosovo u tri koraka! Više o tome OVDE

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA