Najnovije

RADOJEVIĆ: Raskinuti saradnju sa ukrajinskim gradom Lavov

„Iz ukrajinskog Lavova stigla nam je slika velike mržnje prema Srbiji, a to je mnogo gore od fudbalskog debakla naše reprezentacije”, izjavio je Bojan Radojević, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije u Novom Sadu i nekadašnji predsednik Komisije za međugradsku saradnju Skupštine Grada, za vreme čijeg mandata se Novi Sad pobratimio sa Temišvarom i Nižnjim Novgorodom.

Bojan Radojević (Foto: DSS)

Inače, tokom utakmice reprezentacija Ukrajine i Srbije u Lavovu sa tribina zviždalo se himni Srbije, skandirane su grozne uvrede na srpski račun, a kao kulminacija antisrpske histerije pred utakmicu je organizovan i marš ukrajinskih i hrvatskih navijača u ekstremističkom stilu sa bakljama.

Ovim povodom Radojević je zalepio crnu nalepnicu „Lavov?” na ploču sa spiskom gradova pobratima koja se nalazi na novosadskoj gradskoj kući.

„Posle izliva antisrpske mržnje na utakmici u Lavovu, Novi Sad treba da razmotri raskidanje ugovora o saradnji sa tim ukrajinskim gradom”, zaključio je Radojević.

Podsećamo, novosadska DSS je do sada više puta saopštavala da se oštro  protivi planu gradske vlasti naprednjaka i ligaša da, na inicijativu Ukrajine, postave u Novom Sadu spomenik ukrajinskom nacionalisti Tarasu Ševčenku, jer smatraju da je to akt usmeren protiv prijateljstva Rusije i Srbije.

Desničari lepili plakate na kome su izlošili svoj program, više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA