Najnovije

ZVEZDA SAJMA U SANKT PETERBURGU: Rusi predstavili novi raketni sistem!

Obalski raketni sistem „Rubež-ME“ je napravljen na mobilnoj platformi povećane prohodnosti KamAZ-6560. Na kamionu-platformi se nalazi lansirna jedinica koja se sastoji od modula sa četiri protivbrodske rakete H-35UE, kao i radarska stanica zahorizontalnog otkrivanja površinskih brodova

Rusko naoružanje (Foto: jutjub)

Obalski raketni sistem taktičke namene „Rubež-ME“ predstavlja jedan od najvažnijih eksponata koji su izloženi na devetom Međunarodnom vojno-pomorskom sajmu (MVMS-2019), koji se održava u Sankt-Peterburgu.

„Mi smo inicirali razvoj ovog sistema. On je namenjen za države koje izlaze na more, a koje nemaju dovoljnu količinu novca da kupuju analogne sisteme zapadnog porekla, koji su daleko skuplji“- rekao je predstavnik kompanije „Tajfun“ (Koncern „Morinformsistema-Agat“) koja je razvila i napravila ovaj kompleks.

Obalski raketni sistem „Rubež-ME“ je napravljen na mobilnoj platformi povećane prohodnosti KamAZ-6560. Na kamionu-platformi se nalazi lansirna jedinica koja se sastoji od modula sa četiri protivbrodske rakete H-35UE, kao i radarska stanica zahorizontalnog otkrivanja površinskih brodova. Na njoj se još nalazi i aparatura za upravljanje vatrom kao i posebna aparatura za upravljanje u bojevim uslovima.

Kompleks je kompaktan i dovoljno autonoman da mu nisu mu potrebna dopunska sredstva za dobijanje neophodnih informacija iz spoljnih izvora, koje su neophodne pred sam proces gađanja.

„Rubež-ME“ koristi rakete H-35UE koje predstavljaju eksportnu modifikaciju rakete H-35U, efektivnog dometa i do 260km. Pokreće je turbo-mlazni motor  TRDD-50 potiska 450 kgs, što je sasvim dovoljno da se obezbedi dozvučna brzina leta do 0,85M.. Sposobna je da uništi plovila deplasmana do 5,000 tona. Navodi se pomoću aktivne glave za samonavođenje (sistem ispali i zaboravi).

Prema rečima predstavnika kompanije „Tajfun“ novi raketni sistem je sposoban dan obezbedi punu kontrolu nad vodenim prostranstvom koje se nalazi u zoni njegovog efektivnog dometa, što uključuje pokrivanje teritorijalnih voda jedne države, zaštitu obale od neprijateljskog desanta, pokrivanje važnih vojnih i civilnih luka, zaštitu važnih pomorskih komunikacija, kao i ostvarivanje vatrene premoći u zonama gde se očekuju pomorske snage neprijatelja. Iako je pre svega namenjen za uništavanje površinskih pomorskih objekata, „Rubež-ME“ se jednako efikasno može upotrebiti i protiv zemaljskih ciljeva.

Čime Ustaše naoružavaju muslimane, saznajte OVDE.

Izvor: bog-rata. com

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA