Najnovije

2 400 RUSKIH PADOBRANACA SLEĆE NA KRIM: 40 aviona je poletelo iz Rusije sa samo jednim ciljem! (VIDEO)

Preko 2,400 padobranaca iz sastava Novorosijske desantno-jurišne objedinjene grupe je izvelo vazdušni desant na istočne obale Krima. Cela vežbovna operacije je realizovana u okviru letnjih taktičkih vojnih vežbi Vazdušno-desantne vojske (VDV) i Vojno-transportne avijacije (VTA) ruske armije. Ovo su danas saopštili predstavnici informativne službe ruskog Ministarstva odbrane.

Ruski padobranci (Foto: jutjub)

„U okviru izvođenja zajedničke taktičke vojne vežbe jedinica Vazdušno-desantne vojske u koordinaciji sa Vojno-transportnom avijacjom, angažovano je više od 2,400 padobranaca Novorosijske desantno-jurišne objedinjene grupe. Cela grupa je poletela sa vojnih aerodroma „Ivanovo“ i „Uljanovsk“ i posle dugačkog preleta izvršili padobranski desant na vojne poligone „Namanskaja“ i „Ohči-Oba“ koje se nalaze na Krimu“- rečeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Sam vazdušni desant je realizovan sa visine do 600 metara. U njemu je učestvovalo 40 aviona IL-76 iz sastava Vojno-transportne avijacije. Operacija je izvedena u dva paralelna avio-desantna ešelona. Prema scenariju vežbe, padobranska grupa je imala zadatak da posle izvršenog desanta, i stupanja na tlo, energično zauzme sve objekte u kojima se nalazio neprijatelj, i izvrši njegovu likvidaciju.

 „U okviru osnovne etape ove vežbe koja se realizuje na Krimu, izvršili smo desant padobranske grupe jačine 2,400 ljudi, posle čega smo uspešno ispunili sve taktičke zadatke koji su zadati njenim planom. Posle prizemljenja na tlo, desantno-jurišna grupa je zauzela sve objekte u kojima se nalazio neprijatelj, i izvršila njegovo potpuno uništenje. Takođe, ova grupa je sa delom svojim snaga ovladala i aerodromom koji je upotrebljen za sletanje vazdušno-transportne grupe (avioni IL-76 prim.autora)“-  rekao je novinarima zamenik načelnika štaba VDV general-major Aleksej Naumec.

Prema njegovim rečima, ova vežba je demonstrirala visok stepen koordinacije i profesionalizma koji su prikazale letačke posade na avionima IL-76 i jedinice VDV.

„Važna činjenica je i da je površina na koji je izveden padobranski desant, jedna od najkomplikovanijih kada je u pitanju izvođenje ovakvih operacija, posebno što je u njihovoj blizini more. Pored toga, usled masovnosti desanta, isti je realizovan u dva paralelna vazdušna ešelona, sa po 20 aviona u svakom od njih. Primenjeno je minimalno dozvoljeno rastojanje između aviona (oko 100 metara prim.prevodioca), što je zahtevalo dodatne pripreme za vežbu ovakvog tipa“- napomenuo je Naumec.

Kako su Britanci špijunirali Ruse, saznajte OVDE.

Izvor: bog-rata. com

 

 

Bonus video

 

Vučić je marioneta, evo ko zaista kontroliše Srbiju ! - Ivan Ivanović

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube