Najnovije

DOVODE SVET DO TREĆEG SVETSKOG RATA?! Umesto Trampa i Putina pregovarali zvaničnici, nastao šou!

Visoki diplomatski zvaničnici Rusije i SAD susreli su se juče u Helsinkiju u pokušaju da pronađu načine da se ublaže nesuglasice između Moskve i Vašingtona, ali nisu uspeli da pronađu zajedničke stavove.

Tramp i Putin (Foto: RIA)

Kako je saopštio Stejt department, zamenik američkog državnog sekretara zadužen za polittička pitanja Dejvid Hejl je posle sastanka za zamenikom šefa ruske diplomatije Sergejom Rjabkovom izjavio da "dok SAD pokušavaju da pronađu načine kako bi ublažile nesuglasice i unapredile saradnju sa Rusijom u brojnim globalnim pitanjima, negativne akcije Rusije nastavljaju da predstavljaju barijeru za napredak u bilateralnim odnosima".

Kako je preneo AP, Rjabkov je posle sastanka izjavio da je sa Hejlom, između ostalog, razgovarao i o krizi u Venecueli, ali da dvojica sagovornika nisu uspela da pronađu zajedničke stavove.

Rjabkov je istakao da Rusija nema trupe u Venecueli, ali da s vremena na vreme u tu zemlju mora da šalje svoje eksperte, dodajući da ne vidi nikakav razlog zašto bi o tome Moskva morala da diskutuje sa Vašingtonom.

Tramp zagrmeo na Evropu a ove zemlje brže bolje poslale svoje trupe u Siriju po naređenju iz Vašingtona! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA