Najnovije

DRAMATIČNO UPOZORENJE LAZANSKOG: Amerika priziva rat na Kosovu!

Vašington mesecima unazad ništa ne čini da reši kosovsku krizu, što ukazuje na ozbiljnu sumnju da Amerikanci čekaju da se desi novi sukob u pokrajini kako bi se onda oni pojavili kao 'spasioci'!

Miroslav Lazanski (Foto: Jutjub)

Ovo upozorenje stiže od vojno-političkog komentatora Miroslava Lazanskog. On podseća da kosovski problem nije od juče i da ga je teško rešiti za godinu ili dve. Prema njegovim rečima, da bi se nastavio dijalog potrebno je da se Priština civilizacijski usmeri u tom smeru, ali Vašington ništa ne čini po tom pitanju!

Preti kataklizma

Lazanski tvrdi da iza Prištine stoje SAD i da Albanci imaju podršku takozvane duboke države.
- Po dubini američkog aparata, posle Trampovog dolaska na vlast, nisu izvršene nikakve promene. NJima je takozvano Kosovo čedo, oni su to stvorili... Veliki pomak je sada to što se uopšte govori o Kosovu i Metohiji. Mi smo ga ponovo vratili u žižu interesovanja, pa sada hajde da vidimo gde je rešenje. Kosovski problem nije od juče i teško ga je rešiti za godinu ili dve. A da bi se nastavio dijalog potrebno je da se Priština civilizacijski usmeri. Ja se bojim jedne druge stvari, da Vašington nije zainteresovan dok se ne desi neka kataklizma, dok ne padne krv! A onda posle svakog rata morate sesti i razgovarati, potpisati neki mir... - upozorava Lazanski.

Evropska unija nema kredibilitet da vodi dijalog o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije. Dijalog je neko vreme mrtav i trebalo bi ga obnoviti.

Komentarišući ove navode, pukovnik Veselin Šljivančanin kaže da je Kosovo deo Srbije i da Priština treba sve da učini kako bi se nastavio dijalog sa Beogradom i na kraju rešio problem.
- Srpsko političko rukovodstvo želi mir i stabilnost u regionu, ali nisam siguran da li isto želi i Priština. Amerikanci nam odavno misle zlo, pogotovo posle NATO bombardovanja... Ipak, ne verujem da će izbiti neki novi sukobi, jer svako pametan mora misliti na mir. Srbiji je dosta ratova i žrtava, ali sam isto tako siguran da će Beograd braniti svoju otadžbinu i svoj narod na Kosovu. Ukoliko bude novih sukoba, nema dileme da će nas to sve odvesti na stranputicu. I Srbe, i Albance, i sve ostale - upozorava Šljivančanin.

Hoće 'veliku Albaniju'

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za KiM, na drugoj strani, ocenjuje da Priština i Tirana istovremeno rade na nasilnom prisajedinjenju Kosova Albaniji.
- To je bio cilj svih režima u Tirani. Tirana je formirala terorističku OVK kao udarnu pesnicu za realizaciju tih ciljeva, da se otme deo naše teritorije, i sada pokušavaju da dovrše posao. Prištinu ne zanima međunarodna saradnja, zanima ih to samo u kontekstu podizanja kapaciteta samoproglašene države, da ih što više država prizna. NJihov cilj jeste da se stvori 'velika Albanija' i da se njena zastava zavijori na vrhu Kopaonika. Ta politika ima sledbenike u državama koje su priznale Kosovo, jer u regionalnoj kampanji Albanije učestvuju i još neke susedne zemlje - zaključuje Drecun.

Pročitajte OVDE kako je francuski novinar zapušio usta svetskim moćnicima.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA