Najnovije

NEMAČKA OVO JOŠ NIJE DOŽIVELA: Angela Merkel prekršila protokol! (VIDEO)

Nemačka kancelarka Angela Merkel je u Berlinu tokom dočeka premijerke Danske, Mete Frederiksen, zatražila izmenu protokola i na zvaničnoj ceremoniji sedela sa svojom gošćom tokom intoniranja himni.

Angela Merkel i Meta Frederiksen (Foto: Jutjub)

Zdravlje nemačke kancelarke postalo je glavna tema svetskih medija, pošto je u poslednjih mesec dana imala već tri napada slabosti, praćena drhtavicom, tokom službenih prijema stranih državnika.


Danska premijerka je prihvatila da tokom ceremonije dobrodošlice, sa svim vojnim počastima, sedi pored kancelarke, uprkos postojećem protokolu za ovakvu priliku.

Angela Merkel i Meta Frederiksen su se udobno smestile u bele stolice postavljene na crvenom tepihu ispred sedišta nemačke vlade u Berlinu.

Tokom intoniranja himni, nemačka kancelarka je mirno sedela, samo se blago smešeći svojoj gošći u znak dobrodošlice.

Kako navodi nemački Bild, Merkelova je zatražila izmenu protokola, jer je samo dan ranije, prilikom dočeka finskog zvaničnika, imala treći napad slabosti.

Ova odluka Angele Merkel, koja dužnost kancelara Nemačke treba da obavlja do 2021. godine, dodatno je podstakla nagađanja o stanju njenog zdravlja. Mnogi veruju da su iscrpljujući raspored dužnosti i česti maratonski noćni sastanci počeli da ostavljaju ozbiljne posledice na njeno zdravlje.

Pretpostavljene dijagnoze u nemačkim medijima se kreću od dehidracije do anksioznosti, preko premora i stresa. Bild cajtung je nedavno izvestio da je Merkelova posle prvog napada, tokom posete Volodimira Zelenskog, uradila analizu krvi kako bi utvrdila da li joj nedostaju određeni minerali. Navodno, analize su pokazale da je sve u redu.

Pročitajte OVDE kako je izbila nova kriza u Persijskom zalivu.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA