Najnovije

IZNENAĐENJE ZA MAKRONA: Tri sprske pesme će biti izvedene za francuskog predsednika, a nose jaku poruku! (VIDEO)

Francuski predsednik Emanuel Makron doputovaće naredne nedelje u Beograd, gde če se sastati sa državnim vrhom Srbije.

Emanuel Makron (Foto: Jutjub)

U našu prestonicu stići će direktnim letom iz Moskve, gde se sastaje sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a očekuje se da će glavne teme razgovora u Srbiji biti one vezane za pitanje Kosova i Metohije, kao i putu Srbije ka članstvu u Evropskoj uniji.

Međutim, Makrona će pored redovnih protokola prilikom prijema visokih stranih delegacija, dočekati i malo iznenađenje kao znak prijateljskih odnosa dve države u istoriji.

Tako će za francuskog predsednika biti izvedene pesme "Tamo daleko", "Kreće se lađa francuska", kao i "Pesma francusko-srpskog prijateljstva", koja je otpevana 1988. godine pred Fransoa Miteranom.

"Pesma francusko-srpskog prijateljstva" je nastala pre tri decenije. Stihove je napisao Milivoje Pavlović, tada mladi književnik, a sada univerzitetski profesor.

Planiran je i zvanični sastanak dve državne delegacije, kao i poseta Novom Groblju, obilazak Spomenika braniocima Beograda, Kalemegdanu, obilazak Spomenika zahvalnosti Francuskoj.

U blizini spomenika na Kalemegdanu dva predsednika će se obratiti okupljenim građanima. 

Tokom drugog dana boravka Makron će se sresti sa mladima iz regionalnog omladinskog centra, kao i sa nekoliko umetnika. 

Francuskog predsednika će, inače, u Beogradu čuvati 4.000 specijalaca a mere bezbednosti biće na najvišem nivou. Nekoliko destina francuskih bezbednjaka već je stiglo u našu zemlju a jedan broj će doći zajedno sa Makronom, piše Blic, navodeći da francuski lider stiže u Beograd sam - bez supruge Brižit.

Za potrebe Makronovog obezbeđenja biće angažovani i pripadnici vojske i policije, među kojima i snajperisti. Ulice kojima se bude kretala kolona sa vozilima francuske delegacije biće u etapama zatvarane.

Makron će se pred jednom Srpkinjom baciti na kolena! Više o tome OVDE.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA