Najnovije

RUSI PRIPREMILI NOVO IZNENAĐENJE: Ovakav helikopter svet još nije video!

Holding „Helikopteri Rusije“, koji je deo „Rosteha“, i Naučno-istraživački automobilski i automotorni institut Rusije razviji su dizajn projekat unutrašnjosti helikoptera „Ansat“ u stilu brenda „Aurus“ i on će prvi put biti prikazan na aeromitingu MAKS-2019, saopštili su predstavnici holdinga.

Ruski helikopter "Ansat" (Foto: Jutjub)

Helikopter „Ansat“ sa novim VIP-enterijerom biće prvi put predstavljen na međunarodnom sajmu aviona MAKS-2019 na statičkoj izložbi holdinga „Helikopteri Rusije“. Ono čime se ova verzija helikoptera odlikuje je što je unutrašnjost kabine napravljena u stilu brenda „Aurus“.

Kompanija je saopštila da će cena novog „Ansata“ odgovarati tržišnom proseku za helikoptere ove klase.

“Pre svega, ovaj proizvod je fokusiran na tržište korporativnog i VIP transporta. Proizvođači helikoptera takođe računaju na interes kupaca koji su već izrazili nameru da kupe automobil 'Aurus'“, objasnili su predstavnici kompanije.

Međunarodni aeromiting MAKS održaće se u podmoskovskom Žukovskom od 27. avgusta do 1. septembra.

Projekat „Kortež“ je porodica luksuznih automobila za najviše zvaničnike (limuzina, sedan, minivan i terena na istoj modularnoj platformi), koji se proizvede pod brendom „Aurus“. Osim automobila pod ovim brendom razvija se i motocikl. Projekat realizuju Naučno-istraživački automobilski i automotorni institut uz pomoć grupe „Solers“ Vadima Švecova i stranih partnera. Državne investicije u projekat iznose 12,4 milijarde rubalja (oko 174 miliona evra).

Približna početna cena vozila porodice „Kortež“ biće od 10 miliona rubalja (oko 140.500 evra). U februaru je brend „Aurus“ predstavljen evropskoj javnosti na Sajmu automobila u Ženevi.

„Ansat“ je laki dvomotorni višenamenski helikopter, koji se serijski proizvodi u fabrici helikoptera u Kazanju. Konstrukcija helikoptera omogućava da se brzo transformiše kako u teretni, tako i u putničku verziji sa mogućnošću prevoza do sedam osoba. Helikopter je sertifikovan za upotrebu sa medicinskim modulom i može da radi u temperaturnom opsegu od -45 do +50 stepeni. Završena su i visokoplaninska testiranja „Ansata“ koja su potvrdila mogućnost njegovog rada u planinskim predelima na visinama do 3.500 metara.

Pročitajte OVDE kako je Zelenski šokirao sve u Ukrajini.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA