Najnovije

UKRAJINCI ZABOLI NOŽ U LEĐA SAD I EU, HOĆE DA SE POMIRE SA RUSIMA: Čak 69 odsto ih želi dogovor sa Donbasom!

Ukrajinci u velikoj meri (69%) podržavaju stvaranje mira sa Rusijom. Pet godina građanskog rata ubedilo je većinu ukrajinskih birača da glasaju za mir pregovorima i kompromisom sa regionalnim vladama Donjeckom i Luganskom i sa Moskvom.

Ukrajinska vojska (Foto: Jutjub)

Podrška za nastavak rata sve dok istočni regioni ne kapituliraju, sada se skoncentrisala na zapadni region Ukrajine oko Lvova i među onima u Kijevu koji žive od priliva gotovine iz SAD, Kanade i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Čak i među njima pristalice rata su mala manjina - 28 odsto na zapadu; 16 odsto u centru; u poređenju sa 13 odsto na istoku i osam odsto na jugu. Sveukupno, samo jedan od šest Ukrajinaca (17 odsto) sada želi rat. Mir po svaku cenu preferira jedan od pet (20 odsto); mir uz kompromisne uslove 49 odsto.

Ovo su novi nalazi anketa ukrajinskih glasača sprovedenih u čitavoj zemlji, u junu, koje je naručila i platila holandska vlada. Oni potvrđuju rezultate glasačkog istraživanja sprovedenog u maju za američki Stejt Department.

Sveukupno, 69% ispitanih Ukrajinaca želi mir; Skoro polovina njih uz bilo kakve ustupke.

Ne računajući one koji su odbili da kažu ili su tvrdili da su neodlučni, najjasniji znaci konsenzusa širom zemlje su pregovori o mirovnim uslovima direktno sa predstavnicima vlade Donjeck i Lugansk; okončanje trgovinske blokade i ekonomskih sankcija sa istokom i raspoređivanje mirovnih snaga Ujedinjenih nacija kako bi se osigurao mir.

Zapadne službe spremaju veliko zlo ruskom predsedniku! Više o tome OVDE.

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA