Najnovije

AMFILOHIJE GRMEO NA SAV GLAS: Niti veruju u Boga, niti su kršteni! U Crnoj Gori bezbožnici stvaraju crkve!

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je da u Crnoj Gori postoji tendencija ljudi koji ne znaju ni šta je crkva, niti veruju u Boga, niti su kršteni, da stvaraju svoje "crkve".

- Nisu oni prvi u istoriji takvi bezbožnici. Kad su bezbožnici crkve stvarali, recite vi meni, i kako je moguće stvarati ih na ateizmu i na bratoubilaštvu? Crkva je sagrađena na krvi Hrista Boga našega, koji je žrtvovao sebe za život sveta, i zajedno s NJim, na krvi mučeničkoj svih onih koji su kroz vekove žrtvovali sebe za istinu Božju, za pravdu Božju, za ljubav Božju, za Boga ljubavi, Oca i Sina i Duha Svetoga - poručio je mitropolit prilikom osvećenja novosagrađene Crkve Svetih apostola Petra i Pavla u Manastiru Ribnjak kod Bara.

Vladika je naglasio da je od ideologije, koja i danas vlada Crnog Gorom, ubijen mitropolit Joanikije sa stotinu i dvadeset najboljih sveštenika Mitropolije.

- A da ne govorimo koliko je vernika mučenički postradalo, koliko je hramova postradalo, napuštenih i zapuštenih širom Crne Gore. Ali dao je Bog da se od devedesetih godina prošlog veka naovamo obnavljaju sveti hramovi. Preko sedam stotina hramova je obnovljeno, zapuštenih, u štale pretvorenih. Još čekamo samo da obnovimo onaj od bezbožnika srušeni hram na Lovćenu, od onih koji sada stvaraju nekakve svoje "crkve" - rekao je vladika Amfilohije.

On je upitao može li sadašnji mitropolit crnogorski da ide nekim drugim putem u odnosu na put kojim su hodili njegovi prethodnici kroz svu istoriju, od vremena Svetog Jovana Vladimira do naših vremena.

- Sme li on ne biti spreman, ako treba, da i on mučenički postrada za svetinju Božju - poručio je mitropolit crnogrsko-primorski.

Mitropolit Amfilohije ogolio Mila Đukanovića! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA