Najnovije

EVROPSKA UNIJA UVELA SANKCIJE TURSKOJ! Erdogan pobesneo, u Ankari odmah odlučno reagovali na kaznu

Na sastanku Saveta Evropske unije u Briselu, kojem su prisustvovali ministri spoljnih poslova zemalja članica Evropske unije usvojena je deklaracija o sankcijama protiv Turske.

Erdogan (Foto: tccb.gov.tr)

Evropska unija (EU) tvrdi da su bušenja u istočnom Mediteranu koje vrši Turska nezakonita, zbog čega je preduzela određene mere protiv zvanične Ankare. Međutim, Ankara obećava da će nastaviti svoje aktivnosti u Mediteranu.

Na sastanku Saveta Evropske unije u Briselu, kojem su prisustvovali ministri spoljnih poslova zemalja članica EU-a usvojena je deklaracija o sankcijama protiv Turske.

U tekstu deklaracije se navodi da je EU donela odluku da smanji iznos pretpristupnih fondova za Tursku, razmotri kreditne aktivnosti Evropske investicione banke u Turskoj, obustavi tekuće pregovore s Turskom o sporazumu o avijaciji te da na određeno vreme suspenduje sastanke na visokom nivou sa Savetom za pridruživanje.

U deklaraciji se navodi i da će, ukoliko Turska nastavi s aktivnostima bušenja, EU razmotriti još neke mere predostrožnosti.

Međutim,u Ankari su odmah odlučno reagovala na odluku EU.

- Odluka EU da obustavi pregovore na najvišem nivou sa Turskom neće uticati na našu odlučnost da nastavimo bušenja u istočnom Mediteranu. Turska će nastaviti da štiti svoja prava i prava Turaka sa Kipra, gde će i aktivirati svoju delatnost u tom pravcu - navodi s u saopštenju tuskog Ministarstva inostranih poslova.

Kinezi smatraju da je ovo Putinovo najstrašnije oružje. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA