Najnovije

VUČIĆ: "Tražio sam da u svakom trenutku stupimo u kontakt s Kforom, NATO general prihvatio"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao s vrhovnim komandantom NATO snaga za Evropu i komandantom evropske komande američkih snaga generala Toda Voltersa.

Aleksandar Vučić (Foto: predsednik.rs)

Tom prilikom, Vučić je izrazio zadovoljstvo dobrom saradnjom sa NATO, koja se razvija uz poštovanje vojne neutralnosti Srbije.

Vučić je istakao da su međunarodne mirovne snage na Kosovu i Metohiji pod vođstvom NATO garant bezbednosti srpskog naroda na KiM zbog čega je zatražio da načelnik Generalštaba Vojske Srbije u svakom trenutku može da stupi u kontakt sa komandantom KFOR.

Istovremeno je prihvatio da vrh naše Vojske bude na raspolaganju za komunikacije sa KFOR.

„Dobra komunikacija između Vojske Srbije i KFOR je važna kako bi, bez oklevanja, bila predupređena svaka krizna situacija na Kosovu i Metohiji. To predstavlja garant bezbednosti srpskog naroda na KiM“, rekao je predsednik Vučić.

General Volters je prihvatio da u svakom trenutku, bez odlaganja, postoji mogućnost međusobne komunikacije, jer je to važno za očuvanje stabilnosti u regionu kao jednog od stubova globalne stabilnosti.

On je potvrdio da će KFOR i dalje odgovorno ispunjavati svoje obaveze na Kosovu i Metohiji i pohvalio predsednika Vučića za odgovorne, mudre i hladnokrvne reakcije u kriznim situacijama na KiM. General Volters je podržao napore koje Srbija ulaže u očuvanje stabilnosti i širenje saradnje u regionu.

Predsednik Vučić je rekao da je saradnja Vojske Srbije sa NATO, u okviru programa Partnerstvo za mir, u zajedničkom interesu i izrazio nadu da će ona biti unapredjena sa ciljem izgradnje kapaciteta za doprinos medjunarodnom miru.

S tim u vezi, Vučić je naglasio da je usaglašen novi ciklus Individualnog akcionog plana partnerstva, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika.

Haradinaj strahuje od naoružavanja Beograda! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA