Najnovije

VREME JE DA SE STVARI POMERE SA MRTVE TAČKE: Tramp pravi samit o Kosovu?

Plan Vašingtona je da se odmah posle Pariza u septembru sastanu lideri kako bi se stvari pomerile sa mrtve tačke. Predstavnici Beograda i Prištine dobiće poziv za sastanak u SAD, odmah posle samita u Parizu, jer je Vašington odlučan da se kosovsko pitanje reši do kraja godine.

Donald Tramp (Foto: Jutjub)

Francuski predsednik Emanuel Makron je preuzeo na sebe da organizuje novi sastanak, a osnovni cilj ovog skupa je namera Zapada da natera Prištinu da ukine necivilizacijske mere protiv srpskog naroda.

Makron će razgovarati i sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, koja će takođe biti učesnik skupa u Parizu.

Makron, kada je reč o tzv. Kosovu, ima punu podršku Vašingtona, koji je uključen u sve pregovore, ali koji uporedo vodi i svoje akcije.

Procena je da na Prištinu treba izvršiti istovremeni pritisak sa svih strana, pa je na predlog direktora za evropske poslove Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće DŽona Erata, bliskog Trampovog saradnika, odlučeno da se predstavnici Beograda i Prištine pozovu na razgovor u Vašington.

Tramp je ranije u pismima Aleksandru Vučiću i Hašimu Tačiju ponudio da Amerika bude domaćin sastanka koji bi doveo do sklapanja sporazuma, ali da se stvari nisu pomerile sa mrtve tačke.

Hodžis izjavio kakva uloga SAD treba da bude u reševanju pitanja KiM! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA